WIKIPEDIA bestond enkele dagen geleden twintig jaar. Nogal wat Maerlant-ath.-oud-leerlingen hebben er een lemma: vandaag nog drie

De geschiedenis van de online encyclopedie WIKIPEDIA begon op 15 januari 2001. De Nederlandstalige versie startte al op 19 juni van dat jaar.

Tal van oud-leerlingen vinden er een plaatsje in, enkelen zelfs in meer talen …

Fréderic Leroy, oud-leerling 1992, is hoofddocent Microbiologie aan de VUB. Hij werd na zijn atheneumopleiding (1992) bio-ingenieur en werd in 2002 doctor in de toegepaste biologische wetenschappen. Zijn onderzoek van Leroy heeft voornamelijk betrekking op de ecologie en functionele eigenschappen van bacteriële gemeenschappen in (gefermenteerd) voedsel, in het bijzonder wat betreft het tot stand komen van kwaliteit, veiligheid en nutritionele of gezondheidsvoordelen

My beautiful picture

Frédéric Leroy is ook dichter. Hij was in 2008 in de Blankenbergse bib voor een interview

Hij is de kleinzoon van oud-leraar plastische opvoeding Raymond Leroy en de broer van oud-lle (1997) Evelyne Leroy

Patrick Deklerck  is oud-leerling 1983. In 1987 werd hij licentiaat Economische Geografie (RUG) en later lic. Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening. Hij heeft ook een diploma Mileurecht en Milieusanering en een getuigschrift Citymarketing (KU Nijmegen) en een getuigschrift Management (Vlerick Business School). Hij was provincieraadslid, Vlaams Parlementslid, volksvertegenwoordiger, schepen in Blankenberge en tussen 2011 en 2018 burgemeester. Nu is hij geograaf-planoloog bij de Vlaamse Overheid.

Zijn zoon Massimo voltooide in 2020 zijn Maerlant-atheneumopleiding

Raf Seys is oud-leerling 1947 van de Rijksnormaalschool. Het onderwijzersdiploma behaalde hij in dat jaar als enige met grote onderscheiding. Hij werkte als onderwijzer en als opvoeder in het Rijksonderwijs. Hij speelde een belangrijke rol in het culturele leven in Koekelare en daarbuiten. Zijn rol in het Vladsloverhaal van Käthe Kollwitz en haar beeldhouwwerk TREUREND OUDERPAAR is groot, alsook die van bezieler van het Käthe Kollwitz-museum in Koekelare. In 2012 is hij overleden en hij werd, wat zijn wens was, begraven in Frans-Vlaanderen, in Noordpeene. Daar is een bezoekerscentrum dat herinnert aan de Slag aan de Peene, bijriviertje van de Ijzer, waarbij een groot stuk van Frans-Vlaanderen deel van Frankrijk werd.

Hier een fragmentje uit Raf Seys’ voordracht als net gepromoveerd onderwijzer op de proclamatie 1947 in de RNS Blankenberge.