In 2021 geen SID-IN in Gent, wel op school online kennismaken met universiteiten en hogescholen (15/01). Vanop afstand kennismaken met ERASMUS, MORE, VIVES EN ARTEVELDE

2006 l. Audrey Rivière, r. nu leraar l.o. Floris Huyben

We kozen foto’s van  vroegere sid-ins met oud-leerlingen die nu leraar zijn in het GO!-Bl’berge

De studie-infobeurs maakt deel uit van het informeren van laatstejaarsleerlingen omtrent de studiemogelijkheden. HOWEST en UGent waren de hogescholen waar de leerlingen van het Maerlant-ath. in de eerste plaats inlichtingen vroegen.

Enkele hogescholen kozen resoluut voor een naamgeving met een illustere persoonlijkheid. ERASMUS, VIVES, THOMAS MORE zijn namen van 16de-eeuwse humanisten, die elkaar kenden en die voor korte of lange tijd in de Nederlanden verbleven. De eerste kwam uit Rotterdam en stief in Bazel, de tweede was een Spanjaard uit Valencia, die in Brugge stierf, de derde was een Engelsman die in Londen werd geboren en er ook overleed.

En Artevelde (Jacob van) was een 13de-eeuws  Gents volksleider en staatsman.

De naam HOWEST klinkt intussen wel gemakkelijk in de oren van abituriënten, maar in de benaming ontbreekt de schittering van bijvoorbeeld Maerlant-atheneum.

2014…l. Zara Wallaert. r. Eva de Wyngaert, nu onderwijzeres 3de lj. d’Oefenschool
2013: in het midden nu lerares Nederlands Bubbe Bollaert, l. Hannah Schelstraete r. Eva D’Abbenigno
jan. 2007 met l. nu leraar informatica Nils Croes, naast hem oud-leraar Maerlant Frank Verstraete, naast hem oud-lle 1976 Anneke Pieters, r. lle toen Lindsay Gorissen
2020
foto 1999 met l. lerares economie Katrien Larbouillat en 3de v.l. lerares p.o. in de vroege jaren ’90

Reactie's