Yves Cattecoeur, oud-ll. (2004) Maerlant-ath. en er in 2016 even leraar, is nu KABINETSSECRETARIS bij Meryame Kitir, minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk Beleid

Op 1 oktober 2020 legde Meryame Kitir bij Koning Filip in het paleis te Brussel de eed af als minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk Beleid. De minister laat zich voor het werk assisteren door haar kabinet. Zo wordt zij voortaan o.a. bijgestaan door haar nieuwe kabinetssecretaris, Yves Catteceur, oud ll. 2004 en interim leerkracht Frans 2016 van het Maerlant-atheneum. Na verschillende opdrachten binnen de scholengroep Impact werd Yves in 2019 na heel wat selectieproeven secretaris van de Diplomatieke Vertegenwoordiger van Vlaanderen binnen de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de EU, de grootste diplomatieke post van België ter wereld. Vanuit deze functie werd hij op 19 oktober gebeld door minister Kitir en haar kabinetschef met de vraag om het nieuwe kabinet uit te bouwen.

mei 2004 in de klas Nederlands-Duits
in het Kanzleramt Berlijn met bondsjanselier toen Gerhard Schröder
de Muur East Side Gallery 2004
de Muur, East Side Gallery 2019
2003: met schrijver Erik Vlaminck