Net verschenen MET DE ZON IN DE ZEILEN, Benoit Vanden Hautes (oud-ll. 2001) reisboek…met fiets en kayak

Op mijn vraag schrijft Benoit Vandenhaute, oud-leerling Moderne Talen mij, van wie hij twee jaar zeven uur les per week kreeg en met wie (en met andere klasgenoten en met nu directeur J. Balbaert) hij de Litouwenuitwisseling-1 meemaakte:

Ha, hier sta ik plots als auteur, want ik heb een boek geschreven én gepubliceerd. Terwijl ik tijdens mijn schoolcarrière slechts onder dwang de bibliotheek binnenwandelde. Als het niet voor huiswerk was, was ik er niet te vinden. En mijn zakgeld diende duidelijk niet om een boek te kopen.

Internet in huis was nog niet alomtegenwoordig, maar mijn weg naar de boekbesprekingen die op het internet circuleerden had ik snel gevonden. Een boekbespreking schrijven op basis van een boekbespreking ging sneller dan het volledig lezen van een boek.

En nu sta ik hier met een boek in mijn handen waarvan ik hoop dat iedereen het zal lezen! ( het zijn maar 158 pagina’s en er staan foto’s in 😉 )

Met de zon in de zeilen

http://www.bravenewbooks.nl/books/238161


Hij schreef ook:

Mijn boek ‘Met de Zon in de Zeilen’ is gepubliceerd! De eerste lockdown heb ik nuttig kunnen vullen met het herlezen van mijn blog en het hertalen van de mijn Engelse teksten. Na het door een professional en enkele enthousiastelingen te laten nalezen is het nu eindelijk klaar en ik ben er ontzettend trots op!

Op de fiets een kajak meenemen om instant avontuur te beleven. De avontuurlijke routes kiezen om in het midden van de natuur terecht te komen.
Een voedselvoorraadje voor enkele dagen om volledig onafhankelijk te zijn. Zonnepanelen die de fiets een bijna ongelimiteerd bereik geven en voldoende kracht om steile en onverharde paden aan te kunnen.

Zo stelt bol.com Benoit Vanden Hautes boek MET DE ZON IN DE ZEILEN voor.

Op de fiets een kajak meenemen om instant avontuur te beleven. De avontuurlijke routes kiezen om in het midden van de natuur terecht te komen. Een voedselvoorraadje voor enkele dagen om volledig onafhankelijk te zijn. Zonnepanelen die de fiets een bijna ongelimiteerd bereik geeft en voldoende kracht om steile en onverharde paden aan te kunnen. En vooral de tijd nemen om in te gaan op elke uitnodiging voor een praatje, een koffie of een pintje. Daar volgden indrukwekkend veel warme en interessante ontmoetingen uit. De fiets was niet de reis maar het transportmiddel. De keuze om zowel kajak als freedive-uitrusting mee te nemen, weegt door. Als bagage, maar meer nog als katalysator van het avontuur. De mogelijkheid om spontaan te stoppen langs een meer en dat per kajak te ontdekken gaf aan de reis een zalige vrijheid. De reis duurde net geen jaar, 16.005 km, door 19 landen. Van boven de poolcirkel tot Gibraltar. Langs de Atlantische kust van Noorwegen tot eilandhoppen in de Middellandse zee.

Lees ook eens:

My beautiful picture