21/10: Auteur Bart Moeyaert in de Consciencezaal van het Casino geïnterviewd door Carine Slabbinck: een boeiend gesprek over zijn werk, zijn persoonlijkheid, zijn A. Lindgrenprijs. We ontmoetten er vier oud-lln. die nu bibliotheekmedewerk(st)er zijn. We dachten aan Bart Moeyaert voor de klas in de Maerlant-middenschool

Carine Slabbinck, oud-lerares Nederlands SPSJ,  interviewde Bart Moeyaert, die ze al lang persoonlijk kent,  en begon met hem te feliciteren met de Astrid Lingrenprijs. De  Interviewster en de auteur gingen erop in, de motivatie van de jury ontledend.

Verder hadden ze het over zijn jeugd, zijn ouders, zijn zes broers. Het ging ook over zijn school, lagere, middelbare, hogeschool en hoe gebeurtenissen hem inspireerden, motiveerden.

Het ging ook over invloeden van schrijvers, van een leraar Nederlands, ontmoetingen. Over pijn en liefde, over lezen en voorlezen – zo nuttig – , over het nutteloze, hinderende verschil tussen jeugdauteur en schrijver voor volwassenen, over uitgeverijen Averbode, Querido.

Bar Moeyaert las ook gedichten en proza voor.

Oud-lle Inge Desutter leidde de avond en de auteur in en uit. Verder waren de bibliothecaris Rik Vandenheede (oud-ll. 1974),  en bib-medewerker/-werkster Wout Vlaminck en Emma Eeckman present.

De Consciencezaal was voor coronatijden goed gevuld.