Tineke Vandenbussche is de nieuwe lerares Wereldkeuken – Human Arts – Artistieke vorming. Zij vervangt Anthony Van Wulpen…Met herinneringen aan het schooljaar 1995-1996, toen zij lerares Mode was in het Maerlant-ath.

Tineke Vandenbussche schrijft me:

Ik ben afgestudeerd in 1995 aan het HPI te Brugge als lerares Mode en Technisch Technologische Opvoeding.

Ik heb enkele jaren het vak Mode onderwezen; ik deed o.a.  een interim van een paar maanden in het Maerlant-atheneum, toen Patrick  Van Calenberg er directeur was . Ik was toen vervanger voor mevrouw Winnie Vanbesien. Ik heb de verhuizing meegemaakt van de Onderwijsstraat naar de Koning Albertlaan. Ik herinner me bijvoorbeeld dat ik over de middag bij de conciërge (in de Onderwijsstraat) ging eten, in haar keukentje, samen met de andere collega’s mode en de collega’s van de harde sector. 

tweede v.l. is Winnie Vanbesien…zij is overleden
links Monique Demeulemeester (overleden in 2016), r. haar man Noël De Smet, beiden destijds conciërge in de RMS Onderwijsstraat

Algauw werd het vak Mode afgevoerd en dan ben ik diverse cursussen bakkerij en koken gaan volgen omdat ik vaak interims Huishoudkunde aangeboden kreeg. Zo behaalde ik ook mijn attest hulpkok.

Na nog enkele interims in verschillende scholen vond ik algauw mijn stekje in Middenschool Assebroek, als leerkracht techniek, en later ook als leerkracht huishoudkunde en voeding in de 3de graad verzorging. Ik was ook werkzaam in de leerlingbegeleiding en werd na een tijdje de schoolmentor. Vanuit die interesses, het omgaan met mensen, volgde ik een zesjarige opleiding tot psychotherapeut.

Dit jaar was ik een paar uur boventallig en gelukkig had directeur Shirley Adam uren wereldkeuken in haar school, en vier weken laten kwamen daar nog uren artistieke vorming bij.

Het was een blij weerzien na al die jaren en het is fijn om terug te zijn.

Anthony Van Wulpen