16/10/2020 : Leerlingen 6de jaar (en leden van fairtraderaad) geven les over FAIR TRADE aan leerlingen uit 1ste graad Maerlant-atheneum

Zij – Maxime Deschamps, Hannah Vrijdags en Gabrielle Tsatourova – deden dit tijdens een les n.c-zedenleer van Patty Puystjens. Op het einde van de les deelden ze fairetradepralines uit.

Fair trade is eerlijke handel tussen rijke landen en landen uit het Zuiden. Het doel van fair trade is het realiseren van rechtvaardigheid in de internationale handel. Wanneer je een fairtradeproduct koopt, kun je er zeker van zijn dat de producenten een eerlijk loon hebben gekregen en dat ze op tijd betaald zijn. Maar fair trade is meer dan een eerlijk loon. Naast hun loon krijgen producenten nog een gezamenlijke fairtradepremie. Deze premie dient voor de sociale en economische ontwikkeling van de hele gemeenschap.