14/10: Een sportieve VOETBALWEDSTRIJD tussen 10à12-jarigen d’Oefenschool -VBS Sint-Pieter Bl’b in de COMMUNITY CHAMPIONS LEAGUE van Club Brugge. Uitslag: 13-3 op terrein d’Oefenschool

ploeg ‘Oefenschool
ploeg VBS Sint Pieter

De Community Champions League (CCL) is een schoolvoetbalcompetitie voor jongens en meisjes van 10 tot en met 12 jaar. Vanaf september 2020 nemen teams uit verschillende scholen, uit Brugge en omstreken, het op tegen elkaar tijdens 10 spannende competitiespeeldagen.

Het winnen van de wedstrijden is niet het belangrijkste. Ook met een sportieve houding en goed gedrag op en rondom je eigen schoolstadion kun je punten verdienen via het ‘No Heart/No Glory’-puntensysteem. De scheidsrechter houdt samen met de wedstrijdbegeleider de wedstrijd goed in de gaten en beoordeelt ook  op houding en gedrag.

Na een maandenlange strijd zal op de finaledag op 5 mei 2021 de winnaar bekend zijn. Deze school mag zich de allereerste ‘Community Champions League Club Brugge Kampioen’ noemen. De winnaar mag Club Brugge vertegenwoordigen op het internationale Community Champions League Festival 2021 waar ze het opnemen tegen teams van Nederland – Feyenoord & NAC Breda, Engeland – Chelsea FC, Schotland – Aberdeen, Noorwegen – Vålerenga Fotball, Portugal – SL Benfica, Hongarije – Ferencvarosi TC, Duitsland – Werder Bremen & uiteraard Club BruggeSamen voeren ze dit pan-Europese  project uit in samenwerking met EFDN, met de financiële steun van het Erasmus+ programma van de Europese Commissie.

En dit zijn de ploegen 

POULE 1

1) VBS Baliebrugge – Ruddervoorde

2) De Klimtoren – Jabbeke

3) VBS De Vaart – Oostkamp

4) Olva De Meersen – Assebroek

POULE 2

1) VBS Sint-Jozef Sint Pieter – Blankenberge

2) d’Oefenschool – Blankenberge

3) Roezemoes – Zeebrugge