De Beijing NGO organiseerde op 30 juli een onlineconferentie over psychologische steun aan leerlingen tijdens de coronacrisis. Scholen uit Indië, Japan, Tunesië, Mauritius en België (BLANKENBERGE….Martine Debruyne en Jürgen Balbaert)) namen deel.

Martine Debruyne is medewerkster in het Belle Epoque-centrum en organiseert voor de stad al tal van jaren de uitwisseling met de Space-Middle-School-groep uit Peking.

Zij schrijft me dat de contacten voor de onlineconferentie via het Blankenbergse stadbestuur zijn gelegd.

Jürgen Balbaert is directeur van het Maerlant-atheneum, dat al tal van jaren meewerkt aan het uitwisselingsprogramma met de Space-Middle-School in Peking

Hij schrijft op de website van de school:

Beijing NGO organized an online conference on July 30th. The topics of the conference are Psychological Support for Students Studying at Home during the Epidemic & What Recautions Should Schools Take when Students Return to School.

Het Maerlant Atheneum (dir. J. Balbaert) en de stad Blankenberge (Martine De Bruyne) participeerden. Naast Chinese scholen ook een Indische, Japanese, Tunesische directeur gehoord en een ‘coördinator’ uit Mauritsius.

Veel gelijkenissen tussen de Chinese aanpak en maatregelen in het onderwijs in Beijing en de Vlaamse maatregelen. Het systeem van ‘blended learning’, met on-line onderwijs en contactmomenten op school, met weinig leerlingen in de klas op 1.5 m afstand, werd in China ook uitgetest. De problemen in Onderwijs onder een COVID-regime zijn ook wereldwijd dezelfde. Vaak nemen in andere landen wel IT-bedrijven en overheden ondersteunende maatregelen om ‘blended learning’ mogelijk te maken en alle leerlingen toegang te geven tot het internet & om hen van ICT-mogelijkheden te voorzien.

Reactie's