Keeper (ex-Rode Duivel) BRIAN VANDENBUSSCHE (oud-ll. Zilvermeeuw) richt de VANDENBUSSCHE- ELITE KEEPERSCHOOL op. Raadpleeg de website https://vdb-elite.be. Nico Demuynck (oud-ll. Maerlant 2004) maakte die. Trainingen vanaf sept. sportcomplex De Gulden Kamer – Sint-Kruis Brugge. Junior Verbeeke (oud-ll. Maerlant 2009) schreef in Het Nieuwsblad van 24/07 een artikel.

Met dank aan J. Verbeeke voor de foto van Brian Vandenbussche in zijn tuin. Lees ook J. Verbeekes artikel in Het Nieuwsblad van 24/07/2002: Ex-Rode Duivel Brian Vandenbussche begint eigen keeperschool. “Mijn ervaring op het hoogste niveau kan erg waardevol zijn voor andere doelmannen”

Brian Vandenbussche schrijft op Facebook: Na 20 jaar profvoetbal wil ik graag mijn ervaring en passie voor het vak delen met jonge talenten!!!!

Daarom heb ik de Vandenbussche- Elite keeperschool opgericht.

Meer info op. https://www.vdb-elite.be

Brian Vandenbussche is oud-ll. Zilvermeeuw, hij is de vader van Arno, ll. 3de j. Maerlant-ath., zoon van oud-ll (beginjaren ’70) Maerl.-ath. Werner, man van Loes Coudeville, oud-lle 1997 en enkele jaren lerares Maerl.-ath. nu lerares ELEMENT, schoonbroer van Joost Coudeville, oud-ll. 1992 en leraar Nederlands Maerl.-ath.,

schoonzoon van Jaak Coudeville, oud-leraar Ned.-Duits, oom van Jens en Fien Coudeville, resp. ll. 6Ec-MT Maerl. en1ste j. lj. Maerl.

Brian Vandenbussche begon als keeper bij Blankenberge,

werd ontdekt door Club Brugge en startte dan een schitterende carrière in Nederland via Sparta Rotterdam om daarna zijn hoogtepunt te bereiken bij het Friese Heerenveen waar hij op handen werd gedragen.  De âlde Friezen, het Friese volkslied dat weerklonk bij iedere thuiswedstrijd uit duizenden kelen zal hem ongetwijfeld nog steeds kippenvel doen krijgen. In die tijd, toen René Vandereycken trainer was,  haalde hij ook enkele selecties bij de Rode Duivels. Hij speelde tegen Azerbeidjan (EK-kwalificatie) 90 minuten. België won met 0-1.

In 2014 ging hij bij AA Gent spelen, waar hij drie seizoenen verbleef en daarna speelde hij  nog bij Cercle Brugge.
Nu is hij doelman bij Sporting Club Blankenberge bijna letterlijk in zijn achtertuin, van de Alkenlaan naar de Koning Boudewijnlaan.