Multatulijaar. Ronnie De Reese, oud-ll. RNS (1968), oud-onderwijzer d’Oefenschool, schonk de Blankenbergse bibliotheek het Verzameld Werk (1916-1917) van Multatuli. Op speciale aanvraag bij oud-ll. Maerlant-ath. (1974) , wnd. bibliothecaris Rik Vandenheede kan met het er inkijken

Eduard Douwes Dekker is 200 jaar gelden geleden geboren en n.a.v. dit feit viert men (vooral in Nederland) het Multatuli-jaar. Multatuli is het pseudoniem van E. Douwes Dekker. Max Havelaar is er nog een, want het hoofdpersonage van MAX HAVELAAR OF DE KOFFIEVEILINGEN DER NEDERLANDSCHE HANDELMAATSCHAPPIJ is eigenlijk Multatuli zelf. (zie ook http://maerlantkrant.be/?s=multatuli&submit=Zoeken)

Ronnie De Reese, oud-onderwijzer d’Oefenschool én oud-leerling (1968) van de RNS Blankenberge

kreeg van een vriend een uitgave uit 1916-1917 van de volledige werken van Multatuli.

Hij schonk die aan de bib. Ik kon die uitgave vanmorgen inzien. Rik Vandenheede, waarnemend bibliothecaris diepte de tien delen op uit het archief.

derde v.l. Rik Vandenheede in het 3de middelbaar RMS, naast hem rechts Francine Callier, uiterst rechts Monica De Coninck oud-minister van Werk

Zeven delen bevatten de IDEEËN, een deel de Max Havelaar, een deel o.a. Divagatiën (= uitweidingen) over zeker soort van Liberalismus