20/02: Leerlingen 1a Maerlant-ath. lazen boek van auteur Luc Descamps en gingen in de stadsbibliotheek naar zijn inspirerende uiteenzetting luisteren

Luc Descamps, nu 57j., die ooit leraar was (Nederlands, Engels, Duits) schreef/schrijft  vooral verhalen voor de jeugd. Hij won tal van literaire prijzen. De leerlingen van het eerste jaar secundair hoorden hem vertellen over maatschappelijke thema’s zoals pesten en autisme die een rol spelen in enkele van zijn boeken.

Lerares Nederlands Sharon Deserranno schrijft me: Dankzij zijn achtergrond als leerkracht en jaren ervaring als schrijver wist hij onze leerlingen een uur lang te boeien met de talrijke verhalen en motieven achter zijn boeken.  Thema’s zoals autisme, pestproblematiek, maar ook avontuur en fantasie, kwamen aan bod.  Achteraf lieten de leerlingen blijken dat ze van deze lezing hebben genoten.”