Carnavalsfuif 1ste gr. Maerlant-ath….tijdens de laatste schooluren voor de vakantie…groepen + MOM=MASKER + zie ook https://www.facebook.com/wim.broes?epa=SEARCH_BOX

met dank aan leraar metaalbewerking Wim Broes voor de mooie foto’s

Net voor de carnavalsvakantie begon was er tijdens het zevende en achtste lesuur  in de feest-/gymzaal van het Maerlant een carnavalsfuif…ook met de leerkrachten, met leerling Quinten Van Oost als dj (bijgestaan door aardrijkskundeleraar Tom Daneels) en met Jelca De Smedt als winnares complimentenbox, die een Kinepolis-bioscoopticket ontving

Lerares Nederlands Sharon Deserranno deelt me mee: De fuif startte omstreeks 15.00u (vanaf het 7de lesuur) en duurde tot 16.15u. Het werd een leuke afsluiter en tegelijk ook begin van de krokusvakantie. Quinten Van Oost uit (2 FORM 3) had zijn persoonlijke draaimateriaal meegebracht en was dan ook onze DJ van dienst. Om hem te bedanken kreeg hij een cinematicket. 
Vervolgens werd de eerste winnaar van de complimentenbox bekend gemaakt. Dit werd Jelca De Smedt uit 2BD. 
Ook zij ontving een cinematicket. De tweede winnaar van de complimentenbox wordt uitgereikt tijdens Maerlant got talent, het slotfeestje eind juni. 

Een taalfilosofietje: MOM = MASKER en dat was al zo in het Middelnederlands. In het Middelnederlandsch Handwoordenboek vinden we het woord onder het lemma MOMME.  

Het was en is ook zo in andere talen, bijvoorbeeld in het Frans: MOMERIE (verouderd en/of literair)  = vermomming.

Charles d’Orléans was een 15de-eeuwse  Franse koningszoon, die 25 jaar in Engelse gevangenschap verbleef, die dichter was in het Frans en het Engels, die o.a. balladen (rederijkersgedicht) schreef en die de Nederlands schrijfster Hella Haasse inspireerde voor haar zeer aanbevelenswaardige roman HET WOUD DER VERWACHTING

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????