DE LEERLINGENRAAD ORGANISEERT: VALENTIJN MET HARTENSNOEPJES… VOORMIDDAGPAUZE OP DE SPEELPLAATS VAN HET MAERLANT-ATH….+ NOG EEN ANDER WEERGALOOS LIEFDESGEDICHT VAN MODERN REDERIJKER STIJN DE PAEPE (DEEL 3 FOTO’S LEERKRACHTEN)

De VALENTIJN over wie het gaat is een heilige, was een bisschop in Italië, 3de eeuw, die werd onthoofd omwille van zijn christelijk geloof. Hij had soldaten in de echt verbonden, wat volgens de Romeinse keizer niet geoorloofd was, of hij had een christelijk meisje laten trouwen met een heidense soldaat, omdat hij liefde blijkbaar bij hen belangrijker vond dan geloof.Op Valentijn geven mensen die van elkaar houden, romantische gevoelens voor elkaar koesteren, geschenken, attenties

Hier een gedicht van Stijn De Paepe, moderne rederijker, dagversschijver in De Morgen:

JE VIEL ME OP

IK VIEL OP JOU

IK NAM JE MEE

jIJ NAM ME IN

JE BLEEF ME BIJ

IK BLEEF BIJ JOU

IK ZON OP JOU

ALLES KREEG ZIN

Reactie's