DE LEERLINGENRAAD ORGANISEERT: VALENTIJN MET HARTENSNOEPJES… VOORMIDDAGPAUZE OP DE SPEELPLAATS VAN HET MAERLANT-ATH….+ EEN ANDER WEERGALOOS LIEFDESGEDICHT VAN MODERN REDERIJKER STIJN DE PAEPE (DEEL 2 FOTO’S LLN. 1STE, 2DE, 3DE GR.)

De VALENTIJN over wie het gaat is een heilige, was een bisschop in Italië, 3de eeuw, die werd onthoofd omwille van zijn christelijk geloof. Hij had soldaten in de echt verbonden, wat volgens de Romeinse keizer niet geoorloofd was, of hij had een christelijk meisje laten trouwen met een heidense soldaat, omdat hij liefde blijkbaar bij hen belangrijker vond dan geloof.

Op Valentijn geven mensen die van elkaar houden, romantische gevoelens voor elkaar koesteren, geschenken, attenties.

Hier een gedicht van Stijn De Paepe, moderne rederijker, dagversschijver in De Morgen:

Je schittert van de lente

Tot de zomer.

Van herfst tot winter

Warm je ma als dons.

Ik meende dat ze van

Vivaldi waren,

Maar nee: de vier seizoenen

Zijn van ons

Reactie's