HERINNEREN AAN DE VAL VAN DE BERLIJNSE MUUR 30 JAAR GELEDEN: EEN TAPIJT MET HERINNERINGEN ZWEEFT BOVEN DE STRASSE DES 17. JUNI…OP 9 NOV. PUBLICEREN WE HERINNERINGEN VAN OUD-LLN. DIE DE MUUR ZAGEN VALLEN

Op 30.000 repen stof heeft de Amerikaanse  kunstenaar Patrick Shearn (56j.) wensen en herinneringen verzamel en tot een soort tapijt verwerkt..

Het tapijt  van 150 m. lang is aangebracht op en langs de Strasse des 17. Juni, die van de Brandenburgse Poort , vanop de Platz des 18. März, richting westen loopt, richting Siegessäule ook. Het hangt 10 tot 20m hoog.

Bij elk Berlijnbezoek waren Maerlant-atheneum-leerlingen op dat plein en keken  en stapten richting West-Berlijn. De meeste aandacht gaat echter telkens wel van bij de Poort uit richting oosten, richting Unter den Linden.

De STRASSE DES 17. JUNI heeft haar naam van de opstand in de DDR op 17 juni 1953 tegen het regime, die met geweld werd onderdrukt door het Sovjetleger en de Volkspolizei

De PLATZ DES 18. MÄRZ is genoemd naar de Maartrevolutie in 1848 én naar de datum van de eerste vrije verkiezingen in de DDR in 1990. De hereniging van DDR en BRD kwam er op 3 oktober 1990.