BEZIELD EN BEZIELEND VERHAAL VAN TEVREDEN, GELUKKIGE, TROTSE MAERLANT-ATH.-DIRECTEUR J. BALBAERT OVER ‘ROEIEN FOR LIFE’… VAN OOSTENDE NAAR BEERNEM

Het was voor de  leerlingen een super ervaring. Roeien for Life voor en met Anvasport. De kapitein op hun boot, was de strenge bezieler van Anvasport. 2 volwassen Anvasporters zelf zaten ook op de boot van de leerlingen. Na 3 km werden we getrakteerd op life concerten vanop een boot van ‘The Outsider coast’. Alles werd vakkundig aan elkaar gepraat door dj van dienst ‘Pierre’, ook een Anvasporter van het eerste uur.

Ik ben super trots op mijn leerlingen die zich engageerden, die 35 km geroeid hebben in de kou, die mensen met een beperking hebben geholpen waar nodig, alsof ze het dagelijks doen. Toen de concertboot moest wachten voor een brug die maar niet open ging zijn ze zelf beginnen zingen. Met leraar Floris Huyben als aangever. Positieve geëngageerde leerlingen, gevormd op het Maerlantatheneum. 

Ik zat op een andere, te kleine boot, met te weinig roeiers, ik werd nat en had het koud, maar werd warm vanbinnen toen mijn leerlingen ons zingend op sleeptouw namen. Trots. 

Het mooiste compliment kregen we achteraf: “Meneer, als je volgend jaar nog iemand nodig hebt, mag je me contacteren. Ik doe graag nog eens mee voor Anvasport met Roei for Life.” 

Een welgemeende dankjewel, Fien Parmentier, Floris Huyben, Ayanga, Caitlin, Amber, Keanu, Jens van 6 TSO Zeesport .

lees meer op https://www.facebook.com/maerlantatheneum/