TWEE OUD-LLN. (2013) MAERL.-ATH., JOTTI VERCAEMST EN GAËTAN DEPECKER GEVEN IN BO BENTEINS LES N.C. ZEDENLEER UITLEG OVER HUN WERK IN INDIA… LEES OOK BO BENTEINS TEKST HIEROVER

Jotti Vercamest is oud-lle. 2013. Ze studeerde DIERENZORG (People for Animals). Gaëtan Depecker is oud-ll. 2013 hij studeerde SOCIAAL WERK.

Leerkracht n.c. zedenleer Bo Bentein (oud-lle 2004, dochter van oud-onderwijzeres/ zorgcoördinatrice d’Oefenschool Nadine Vonck) schreef me:

Tijdens de interlevensbeschouwelijke lessen over vrede , begon Broes Ponjaert (4de leerjaar) te praten over zijn nichtje Jotti en haar vrijwilligerswerk in India. Zo kwam de idee om haar te contacteren en haar uit te nodigen. De avond zelf kreeg ik al bericht van Broes zijn mama en was alles geregeld. Bruce zit in de klas van juf Shirley-Ann en krijgt NCZ van juf Tiana Ackx, ik geef les aan de klas van juf Cindy. Maar het was wel leuk om dit project samen te doen.
Jotti en Gaetan zijn vorig jaar ook naar India geweest, Kovolam, waar ze de SISP-school ondersteunden, dit is een tweedekansschool, die kan openblijven door donaties en samenwerking met andere organisaties. Ook hielpen ze in de skate- en surfschool. Vorig jaar deed Gaetan er zijn stage voor sociaal werk en dit jaar doet Jotti haar stage er in de dierensector, maar ze zal ook de school verder ondersteunen. Ze vertrekken voor 3 maand naar India en gaan dan nog drie maanden naar Oman en Mozambique.
Tijdens hun vrijwilligerswerk in Kovolam zullen we trachten contact te leggen met de leerlingen daar op school, kijken wat hun drijfveer is, praten over de gelijkenissen en verschillen. Wereldburgerschap!

 

Beiden waren in 2012 op schoolreis in Berlijn, o.a. bij de EAST SIDE GALLERY,

een stuk Muur van 1,3 km, dat is blijven staan en dat aan OOst-Berlijnse zijden door talrijke kunstenaars is beschilderd