10/10/2019: NOG VOOR ROZENVINGERIGE EOS DE SLUIER VAN DE NACHT OPHIEF, WAREN GEËNGAGEERDE MAERL.-ATH.-LEERLINGEN(2DE, 3DE GR.) FT-CHOCO EN FT-SPECULAASPASTA OP VERS GEBAKKEN BOTERHAMMEN AAN HET SMEREN + TAALFILOSOFIETJE speculAAs

Meisjes en enkele jongens van het Maerlant-atheneum waren een half uurtje (of meer) eerder opgestaan om verdienstelijk werk te leveren, boterhammen smeren met ft-choco en ft-speculaaspasta om die dan aan te bieden aan de kinderen van d’ Oefenschool.

Ook lerares Magali Hawkins had die matineuze inspanning geleverd.

Ik zat vanochtend even naast enkele boterhammen smerende leerlingen. Geen van hen kende het woord SPECULAAS nog. Dit is nochtans het enige AN-woord voor dat gekruide karamelkoekje. Enkele jaren geleden maakte een firma speculaaspasta en ze had het lef die speculOOspasta te noemen.

Wie lef en reclamegeld heeft, wint vaak. Het woord met AA verdwijnt wellicht. Ik blijf het gebruiken, net als het koekje dat me bij (en gedoopt in) een kop koffie zo goed smaakt.