LAATSTE WEEK APRIL 2020 TAAL-EN CULTUURSTAGE IN BERLIJN VOOR LLN. 5 EN 6MT EN HW SAMEN MET LLN. VAN HET HANS-CAROSSA-GYMNASIUM. AUDREY CORNELIS, LERARES FRANS/ENGELS/DEBATING IN DIE SCHOOL KWAM NAAR HET MAERLANT OM DIE VOOR TE BEREIDEN.

Tijdens de laatste week van april 2020 organiseert het Maerlant-atheneum enkele stages (sport-economie-wetenschap-taal-en cultuurstage) voor leerlingen 3de graad.

Via de ALGEMENE AFVAARDIGING VAN DE VLAAMSE REGERING IN BERLIJN (met aan het hoofd oud-leerling Nic Vandermarliere) en de VdF (vereniging leraren Frans in Berlijn) konden we contact opnemen met Audrey Cornelis, lerares Frans/Engels/Debating aan het Hans-Carossa-Gymnasium.

?

Al 25 jaar woont deze lerares in Berlijn, al 9 jaar is ze docente in die school. Zij is afkomstig uit Knokke, waar haar ouders wonen, bij wie ze nu met vakantie is…een bijzonder geschikte gelegenheid om (op 8 oktober) in het Maerlant met directeur Jürgen Balbaert, Magali Hawkins, lerares geschiedenis, Kira Museeuw, lerares Nederlands/Duits en Jaak Coudeville, oud-leraar, de taal-en cultuurstage van 27 april t.e.m. 1 mei voor te bereiden, tijdens welke leerlingen van beide scholen zullen samenwerken, vooral in het Frans en Duits.