5 JAAR GELEDEN VOND HUN REÜNIE PLAATS, 40 JAAR GELEDEN ZAT HUN ATHENEUMOPLEIDING (MENSWETENSCHAPPEN IN RNS/KA BL’B) EROP. EEN VAN HEN, CONNY DEWAEL ORGANISEERDE TOEN (2014) EN STELDE EEN HERINNERINGSBUNDEL SAMEN.

 

Zij (Conny Dewael) schrijft er o.a. in  “Tijdens het galafeest van het Maerlant-atheneum op 12 okt. 2013 in het Casino van Blankenberge zijn we dan met zes klasgenoten samengekomen. Ik denk dat Nadine (Dekeyzer) een beetje de stuwende kracht hierachter was. Ik wist dat, naast ons, Frank, Gisèle, Daniëlle en Marc daar ook gingen zijn. Marc, Gisèle en Daniëlle had ik al niet meer gezien sinds 1979! Ik zat er een beetje mee in dat ik ze (en zij mij) niet meer zou(den) herkennen, maar bij de eerste blik herkenden we mekaar onmiddellijk! Ongelooflijk! Het is een heerlijke avond geworden!

En daar is het idee, om eens met z’n allen samen te komen in 2014, ontstaan. Eens terug thuis genoot ik zo van ons weerzien, dat ik besloot om die reünie zelf te organiseren…”

Dit zijn de namen van de leerlingen die toen, 1979, veertig jaar geleden, in 6Menswetenschappen zaten: Frank Angillis, Alain Bauwens, Jackie Cattoor, Chantal Claerbout, Gisèle De Bruyne, Nadine Dekeyzer, Conny De Wael, Annie Noë (zij is in 1998 overleden), Filip Schaeverbeke, Daniëlle Steenkiste, Luc Vanhee, Rik Van Hoof, Marc Vierstraete.

De leraren en leraressen van toen, die bij de ontvangst op het Maerlant-atheneum aanwezig waren: Jerry De Block, Jaak Coudeville, Ivan Plovie, Frits Standaert, Aaltje Jeddens, Dirk Tytgat, Ronny Broux, Carine Derycke