LEERLINGENRAAD MAERLANT-ATHENEUM, KLEUTERLEIDSTERS D’OEFENSCHOOL EN LLN. 6TLBLA (Ma-zes) DOEN EEN SCHENKING RESP. AAN ULTRAKID EN VRIJWILLIGE BLANKENBERGSE ZEEREDDINGSDIENST

 

Stijn Van Hoornick, de leraar economie en sport, die de leerlingen van 6TLBMA begeleidde bij hun GIP en bij de Mabtrail, meldt me: de Mabtrail heeft voldoende winst opgeleverd voor de aandeelhouders maar tevens wordt er ook €60 geschonken aan de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst. 

Bram Demeulenaere overhandigde de cheque op de proclamatie.

????????????????????????????????????

De kleuterleidsters van d’Oefenschool doneren voor ULTRAKID, net als de LEERLINGENRAAD van het MAERLANT.

Nyah Simoens (6WeWi) en Louise Van Oyen (6EcWe) voorzitters van de leerlingenraad, hadden het over de werking ervan) en deelden mee dat financiële steun dit jaar gaat naar ULTRAKID.

????????????????????????????????????

Johannes Balbaert is de 12-jarige zoon van lerares Astrid Van Keer en directeur Maerlant-atheneum Jürgen Balbaert. Als gevolg van een verkeersongeval in dec. 2009  liep hij dwarslaesie op .

In een filmpje getuigt Jürgen Balbaert over het ongeval, Johannes heeft het over al de sportieve uitdagingen die hij aanging en aangaat: https://www.ultrakid.be/?fbclid=IwAR1aryPno3d2LQGF0z9Xx4MEEZ1akcC7DDEm-Sc_J4ZM5owjtDsEG8ISVFY

Jürgen Balbaert schrijft me: Johannes werd uitgekozen door triatleet Nico De Neef om samen een ultra-triatlon in Israël te volbrengen tussen 3 en 6 maart 2020. www.ultrakid.be Ze nemen die bijna onmogelijke uitdaging aan om te tonen dat, met of zonder beperking, mensen tot geweldige dingen in staat zijn. Om te tonen dat samen sporten niet alleen fantastisch is, maar ook integreert & inspireert en veel meer. Twee positieve ‘zotjes’ vonden elkaar, om het met Johannes woorden te zeggen. Gisteren begonnen ze te trainen samen, vandaag staat hun website on-line en maandag zendt Karrewiet een reportage uit over hun uitdaging. Hoewel ze nog een lange weg naar Israël te gaan hebben ben ik vol vertrouwen en trots!

Ook jij kan helpen om deze 2 mensen te steunen in hun geweldige uitdaging van 10 km zwemmen/bellyakken, 420 km samen fietsen en 84 km lopen/rollen in 3 dagen. Kijk maar even op www.ultrakid.be