HET IS EEN TRADITIE DAT DE BURGEMEESTER DE MAERLANT-ATH.-PROCLAMATIE BIJWOONT. BURGEMEESTER DAPHNE DUMERY DEED DIT NU OOK. BOVENDIEN HIELD ZE – OOK ALS MOEDER VAN ABITURIËNTE ROBINE PAPELIERS – EEN TOEPSRAAK

 

????????????????????????????????????

De Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery , Blankenberges eerste vrouwelijke burgemeester, hield als eerste in die functie op de proclamatie van 6de en 7de jaarsabituriënten een toespraak. In het verleden…en we gaan terug tot de tijd dat Sylvère Declerck (1986-1994) woonden burgemeesters die plechtigheid bij…

ook nog Ludo Monset,

Patrick De Klerck

en  Ivan De Clerck

Hier eerst twee fragmenten, dan de hele toespraak

Ik sta hier vandaag als burgemeester van iedereen, maar ook als mama van mijn dochter Robine en als oud-leerlinge. Dus ook voor mezelf is dit een fantastisch moment.

Het Maerlant-atheneum heeft jullie allen gevormd tot unieke jongvolwassenen met elk een eigen identiteit, waar jullie ook hier de ruimte kregen om die identiteit ten volle te ontwikkelen. Dit heb ik trouwens zelf aan de lijve mogen ondervinden toen ik hier zo’n kleine 30 jaar geleden school liep. De goede band tussen leerkracht en leerling was toen al aanwezig, maar ook de focus op de ruimte om jezelf te kunnen zijn als mens. 

Graag wil ik afsluiten met een bedanking aan het volledige MAB-team. Bedankt om onze kinderen op zo’n goede manier te onderwijzen, bedankt om jarenlang deel uit te maken van al deze leerlingen hun levens, maar ook bedankt om naast leerkracht ook deel uit te maken van hun opvoeding en meegewerkt te hebben aan de vorming van al deze jonge mensen.

 

Goedemorgen beste leerlingen, ouders en leerkrachten.

Voor iedereen van jullie is het vandaag ongetwijfeld een bijzondere dag om hier te staan. De leerlingen van het 6de en 7de middelbaar mogen na al die jaren hard werken eindelijk hun diploma in ontvangst nemen. Vandaag verdienen jullie het stuk voor stuk om in de bloemetjes gezet te worden. Maar ook voor de ouders die al die jaren hun kind zo goed mogelijk ondersteund en gesteund hebben, is dit een speciale dag. Net zoals voor alle leerkrachten hier aanwezig, die in al die jaren een dichte band gecreëerd hebben met deze leerlingen.

Ik sta hier vandaag als burgemeester van iedereen, maar ook als mama van mijn dochter Robine en als oud-leerlinge. Dus ook voor mezelf is dit een fantastisch moment. Het is de dag dat alle ouders onder ons hun kind een beetje meer moeten loslaten. Loslaten naar de volwassen wereld: sommige leerlingen zullen misschien nog enkele jaartjes verder studeren aan de hoge school of unief, waaronder sommigen gezellig thuis bij hotel mama blijven, en anderen misschien op kot gaan, nog anderen zullen zich al op de arbeidsmarkt begeven en misschien al helemaal op eigen benen gaan staan. Dat is nu eenmaal zo met kinderen, opvoeden is loslaten. Het begint met de crèche, dan komt de kleuterschool eraan, voor je het weet hebben ze zelfs hun lager afgerond en nog sneller zit het middelbaar erop.

Het belangrijkste punt van deze dag is natuurlijk het feit dat jullie hier allemaal staan met dezelfde reden: jullie diploma mee naar huis nemen. Vandaag is de dag dat het jarenlange harde werk beloond wordt, voor de ene ging dat parcours al vlotter dan de andere, maar de einduitkomst is voor iedereen dezelfde. Het Maerlant-atheneum heeft jullie allen gevormd tot unieke jongvolwassenen met elk een eigen identiteit, waar jullie ook hier de ruimte kregen om die identiteit ten volle te ontwikkelen. Dit heb ik trouwens zelf aan de lijve mogen ondervinden toen ik hier zo’n kleine 30 jaar geleden school liep. De goede band tussen leerkracht en leerling was toen al aanwezig, maar ook de focus op de ruimte om jezelf te kunnen zijn als mens.

 

Graag wil ik afsluiten met een bedanking aan het volledige MAB-team. Bedankt om onze kinderen op zo’n goede manier te onderwijzen, bedankt om jarenlang deel uit te maken van al deze leerlingen hun levens, maar ook bedankt om naast leerkracht ook deel uit te maken van hun opvoeding en meegewerkt te hebben aan de vorming van al deze jonge mensen.

Uiteraard wil ik nogmaals alle leerlingen van harte proficiat wensen met het behalen van hun diploma. Ik wens elk van jullie een fantastische toekomst toe, zij het nu al studerend of werkend. Maak er iets moois van, volg je hart in de keuzes die in de komende maanden en jaren moeten gemaakt worden en grijp vooral elke kans in het leven, want dat heb je zelf in handen!