WONDERE WENTELING VAN EEN STUDENTENLOOPBAAN…GENT,TOKIO,GENT, HELSINKI. CHARLOTTE VAN HULLE (OUD-LLE 2015)

Potsdam 2014

Charlotte Van Hulle schrijft me: Een jaar in het buitenland is onderdeel van ons masterprogramma aan het departement Oosterse Talen en Culturen. De reden dat ik een aanvraag heb gedaan aan de universiteit van Helsinki is dat ik mijn thesis schrijf over de invloed van Japanse beeldende kunst en het japonisme op de Noord-Europese schone kunsten aan het eind van de 19e eeuw, en in Helsinki dus een jaar lang onderzoek zal doen naar dit onderwerp.
In een eerder Maerlantkrant-artikel schreef ik:

Oud-leerlinge (2015) Charlotte Van Hulle studeerde een jaartje in Tokio, haar derde bachelorjaar. Ze sloot het af CUM LAUDE. 

Ze schreef me toen : Mijn verblijf in Japan is me heel goed bevallen, en heb veel kunnen bijleren over de taal en de cultuur! Eigenlijk kan ik aan iedere student wel een buitenlandse studie aanbevelen. Nu ben ik begonnen aan mijn master, bij de japanologie een traject van twee jaar, waarna het de bedoeling is dat ik naar Zweden verhuis. Tijdens die twee jaar zal ik normaal nog een tweede uitwisseling doen waarvan ik hoop dat die me naar Finland zal brengen…

examen Duits 2014