06/05/’19: 70 JAAR GELEDEN WERDEN ZE MET HUN VEERTIENEN ONDERWIJZER(ES) IN DE RNS BL’B. VIJF VAN HEN – TWEE DAMES, DRIE HEREN – WAREN VANDAAG PRESENT VOOR EEN FEESTMAAL. BURGEMEESTER DAPHNE DUMERY EN SCHEPEN BENNY HERPOEL KWAMEN HEN BEGROETEN

 

Om 11U.  waren de vijf oud-studenten (meisjes en jongens! – allemaal zijn ze onderwijzer(es) geweest –  in het Smashcafé samen voor en receptie.

de oud-studenten van de RNS met partner of dochter én met burgemeester Daphne Duméry en schpen Benny Herpoel

Om 12.30u. gingen ze naar restaurant Ten Doele voor het feestmaal .

Tijd was het meteen om over toen te vertellen… over de directeurs van toen bijvoorbeeld, Ceurremans  eerst nog kort, V. De Maesschalk erna en over jonge leraar wiskunde, die die moeilijke wiskunde zo kon uitleggen dat niet zo wiskundig begaafden in staat waren als onderwijzer uitstekende rekenlessen te geven.  Ik hoorde ook over de aanwezigheid van meisjes in de RNS Blankenberge… Net na WO II was de RNS Brugge, die voor meisjes, gesloten voor onderwijs, geopend voor patiënten van het ziekenhuis-sanatorium van Sijsele. Enkele van die toekomstige onderwijzeressen konden in Blankenberge terecht, onder hen Georgette Popelier, die vele jaren de onderwijzeres van het 4de lj. in de Zilvermeeuw is geweest.

Alidoor Callier  – hij speechte kort –

was vele jaren econoom in de Rijsmiddelbare School Blankenberge. Velen kennen hem natuurlijk ook als de dirigent van de kleine harmonie Bremer Straatmuzikanten, die vijf jaar geleden ophield te bestaan ( en als vader van oud-leerlingen Francine – overleden – , Marianne en Marc Callier. Hij is de grootvader van oud-leerlingen Jens en Brent Patteeuw, Maxim Deprez,Nick Callier en  Evy Callier.