LEERLINGEN DERDE LEERJAAR D’OEFENSCHOOL EEN DAGJE OP SCHOOLREIS NAAR ADINKERKE, NAAR PLOPSALLAND, OOIT HEETTE EEN PRETPARK DAAR ‘MELI’

dav

Meer dan een miljoen bezoekers trekken jaarlijks naar het themapark POLPASLAND. De leerlingen van het derde leerjaar van d’Oefenschool, de meisjes en jongens van de juffen Joyce Droissart, Shirley-Ann Landuyt  en Micheline Debacker waren er op schoolreis op 28 mei 2019.

Van 1935 tot 1999 was er op die plek in Adinkerke, deelgemeente van De Panne, daar aan de Franse grens, de MELI, eerst een domein waar honinghandelaar Alberic Florizoone ruimte bood voor zijn handel én waar hij wou vertellen over het leven van de bijen en dat van de imker. Er kwam snel een spannende, ontspannende speeltuin bij,..

De naam MELI is een anagram van MIEL, Frans voor…honing