REGENBOOGIJSJES (VER)KOPEN EN LIKKEN OP DE DAG TEGEN HOLEBIFOBIE EN TRANSFOBIE (IDAHOT). MAERLANT-ATH. 1STE GRAAD

Patty Puystjens, lerares n.c. zedenleer deelt me mee:

Op 17 mei  was  het Internationale Dag tegen Holebifobie en transfobie (IDAHOT).

Tijdens de lessen levensbeschouwing leerden de leerlingen hierover.

Als school vinden wij het belangrijk dat wij respect tonen tegenover transgenders en holebi’s. Het maakt immers niet uit op wie je verliefd wordt . Ook je goed in je vel voelen is belangrijker dan je geslacht zelf.

We nemen deel aan een actie i.v.m. dit thema. Tijdens die lessen noteren leerlingen op rainbowmessageboards  positieve, liefdevolle, hoopvolle, plezante en unieke boodschappen. Die borden worden dan meegegeven naar de jeugdherberg in Blankenberge om vervolgens te gebruiken in de verschillende prides over heel Vlaanderen .

Om deze opdracht te laten smaken, besloten we om samen met de leerlingenraad vandaag op 20 mei regenboogijsjes te verkopen.