19/05: NYAH SIMOENS (6 WEWI) DOOR VRIENDEN VAN HET GO! BRUGGE GEHULDIGD ALS SOCIAAL VERDIENSTELIJKSTE LEERLING VAN HET MAERLANT-ATH.

Nyah Simoens is de dochter van twee oud-leerlingen 1993 Sylvie Berth en Gregory Simoens. Haar broer Keefe is ll. van 3WeWiEc, haar grootvader is oud-ll. van de RNS Blankenberge en oud-onderwijzer d’Oefenschool

 

Dit is de tekst die directeur J. Balbaert schreef voor Fran Geets, directeur CLB en voorzitter van ‘de vrienden van het GO!’

Nyah huppelt sinds de kleuterklas op onze campus rond. Zij is in alle rust kunnen groeien tot een jonge vrouw met het nodige zelfvertrouwen. Straks studeert ze af aan het Maerlant-atheneum in de wetenschappen-wiskunde en start ze een verhaal aan de universiteit. Nyah heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en sociaal engagement ontwikkeld op onze Maerlant-scholen. Ze draagt vandaag mee de leerlingenraad

en zit als vertegenwoordiger van de leerlingen al een tijdje in de schoolraad. Als we onze fairtradeweek of brunch opzetten, of andere dingen samen met leerlingen organiseren, is ze er als eerste bij om, zonder zelf op de voorgrond te treden, te helpen. Ze komt op voor haar medeleerlingen en heeft lef. Zo hebben we graag dat leerlingen groeien op onze school. Kwaliteiten en competenties ontwikkelen en met het nodige zelfvertrouwen ze aanwenden. Ook in het basket in Blankenberge zet Nyah zich in als (gediplomeerd) coach van de U10. Het is leuk als school om jonge mensen te zien groeien. Veel succes verder Nyah in je verdere studies en leven.