DIDACTISCHE UITSTAP IN BRUSSEL…MET ALS TOETJE EEN BRUSSELSE WAFEL VOOR DE LLN. VAN HET 4DE LJ. D’OEFENSCHOOL. EN ALS HET EEN KEERTJE WIL LUKKEN, DAN KRIJG JE LUKKEN

Onlangs brachten de leerlingen van meester Michel Daschot en juf Cindy De Wulf een bezoek aan Brussel, in het bijzonder aan het Belvue-museum, waar ze opdrachten uitvoerden i.v.m. de Belgische monarchie en de Belgische geschiedenis. Daarna maakten ze een wandeling via de Grote Markt, Manneke en Jeanneke Pis, de Muntschouwburg, de Hubertusgalerijen.

Een zoet toetje in de vorm van een Brusselse wafel was voor elk een heerlijke verrassing. (Dit was ook zo in 2017!)

WAFEL is wat de oorsprong van het woord betreft, verwant met het werkwoord WEVEN. En inderdaad…je merkt een soort geweven patroon in een wafel, in een zachte Brusselse, in een gesuikerde Luikse en ook in de wafels, die West-Vlamingen (en anderen?) LUKKEN noemen, vroeger typische nieuwjaarszoetigheid.

In nogal wat talen hebben ze het woord WAFEL uit het Nederlands ontleend. Ook de Fransen met GAUFFRE...dezelfde W/GUE-wisseling als in WAR/GUERRE