YORAN VAN HOECKS IN DE LES P.O. (INGE HERMANS) GEMAAKT CARNAVALMASKER EN DAT VAN SIENNA PEEL (SINT-JOZEF-BASISSCHOOL) ALS MOOISTE VERKOZEN (ACTIE HANDELSGEBUURTEKRING CENTRUM)

Oud-leerling Jason Wittevrongel, journalist voor o.a. Brugsch Handelsblad bezorgde me tekst en foto

In de krokusvakantie, van 1 tot en met 10 maart, hield de Handelsgebuurtekring Centrum voor het eerst een carnavalsactie voor winkeliers in de binnenstad. Leerlingen van het Sint-Jozef Sint-Pieter (campussen Weststraat en Schaapstraat) en het Maerlant-atheneum maakten hiervoor carnavalsmaskers. Die maskers kregen elk een nummer toegewezen en een plaats in de etalage van een van de deelnemende handelszaken. Bedoeling van de actie was dat winkeliers op een deelnameformulier minstens 50 genummerde maskers konden linken met de handelszaak waar het masker terug te vinden was. Aan het eind van de actie zaten 146 invulformulieren in de urne bij het Infopunt Toerisme. Blankenbergenaar Inge Persoons kon bij de schiftingsvraag het best inschatten hoeveel deelnemers er zouden zijn. Komende jaar mag zij een jaar lang gratis gebruik maken van een Peugeot aangeboden door Garage Universel. Voorbije woensdag kreeg zij de sleutel overhandigd.

 

Nog winnaars onder de maskers. De creatieve werkjes van Sienna Peel van de basisschool Sint-Jozef – Sint-Pieter campus Schaapstraat en Yoran Van Hoeck van het Maerlant- atheneum

werden als mooiste verkozen. Zij genieten binnenkort samen met hun klasgenoten van een watersportnamiddag in de O’Neill Beachclub.

Bedoeling is dat de actie van de gebuurtekring jaarlijks terugkeert, al zal er wel gesleuteld worden aan de formule.