HONDERD-DAGENSHOW 2019…DE TEKST…DE FOTO’S: BLIND GETROUWD/EX ON THE BEACH – TEMPTATION ISLAND…met dank aan P. Lips voor het bezorgen van de tekst en van W. Broes voor de foto’s

????????????????????????????????????

ACT 5 BLIND GETROUWD / EX ON THE BEACH

Decor: de raadzaal in het stadhuis

????????????????????????????????????

Bols staat Borghans vooraan op te wachten.

De aanwezigen staan allemaal bij hun stoel.

Borghans komt van achter uit de zaal door het gangpad richting podium. Ze neemt plaats naast Bols.

Ambtenaar Goeiemorgen iedereen. Wij zijn hier allen bijeengekomen om deze twee prachtige mensen in de echt te verbinden. Laten we even kort het huwelijk en zijn praal toelichten aan dit koppel.

????????????????????????????????????

Als kauwgom onder een schoen, kerstkilo’s en slechte gewoontes, zo komen ook jullie waarschijnlijk nooit meer van elkaar af. Vandaag worden jullie officieel van jullie vrijheid beroofd. Publiekelijk terechtgesteld en levenslang veroordeeld. Maar, toch wens ik jullie alles wat ik zelf mis in mijn leven. Een leuke baan, een knappe vrouw en … jaja, zowel liefde als trouw, want waar vind je dat nog? (wanhopig) Ah ja juist, bij Blind Getrouwd OP TV!!!

Christian Bols, dit is Emmanuella Borghans, voor de vrienden Manu. Zij is lerares niet-confessionele zedenleer en is woonachtig te Knokke-Heist. Manu is een lieftallige, warme vrouw die heel wat decibels kan produceren. Manu heeft tientallen problemen en vegan zijn is daar één van. Net zoals u is Manu enkel en alleen op zoek naar wat liefde en genegenheid.

????????????????????????????????????

Dus, Christian Bols, neemt u Emmanuella Borghans tot uw wettige echtgenote?

Bols Ja, ik wil!

Ambtenaar Emanuella Borghans, naast jou staat Christian Bols, … voor de vrienden Chriske. Hij is woonachtig te Brugge en … is leerkracht Rooms-Katholieke godsdienst …

Borghans WAT? Rooms-katholieke godsdienst !!!!! ALEE, neeen he … Pffff … Ja allee, ga ma verder … GODVERDOMME!

Ambtenaar Emanuella Borghans, laat je hierdoor zeker niet afschrikken. Christian is nochtans een heel warme, knappe man die af en toe ze eens efkes ziet vliegen in den biechtstoel. Hij heeft ook een diploma filosofie dus dan kunnen jullie samen filosoferen en debatteren over jullie problemen. Hij kan ook heel goed met de motor rijden en schrikt niet terug voor een uitdaging. Christian kan ook heel goed vegetarisch koken en is daarom ook de perfecte match voor jou.

Met andere woorden … Emmanuella Borghans, neemt u Christian tot uw wettige echtgenoot?

Borghans Ja, zeker ?!?!?

Het koppel wisselt de ringen uit.

Ambtenaar Jaaaa, een trouwring is de kleinste handboei die er ooit gemaakt is! Ik spreek uit ervaring. Allee, ik heb echt een droomhuwelijk hoor … Het is gewoon jammer dat ik elke ochtend wakker wordt!

Bols en Borghans kijken verwonderd.

Ambtenaar Dan zijn jullie nu officieel MAN en VROUW. Je mag de bruid kussen.

De aanwezigen staan recht.

Bols en Borghans komen centraal op podium staan.

Iedereen komt in halve cirkel rond het pasgetrouwd stel staan.

Jaak komt ondertussen weer op podium om een foto te maken.

Bols en Borghans dansen. (Bols is naughty – Borghans raakt opgewonden)

????????????????????????????????????

Bols en Borghans komen langs zijkant op voorpodium. Ze zijn klaar om op huwelijksreis te vertrekken.

Borghans Naar waar gaan we eigenlijk op huwelijksreis, schatteke?

Bols Awel, Benidorm aan de Vlaamse Kust … BLANKENBERGEEEEE!

????????????????????????????????????

Borghans Seg kun jij mijn valies nie dragen? Ik moet efkes mijn elleboog strekken.

Bols neemt haar koffer. Hij trekt een vermoeid gezicht.

Bols (kijkt naar haar valies) AMAI, wat zit daar in, seg?!

Borghans Mijn vegan voorverpakte maaltijden… je weet maar nooit! Aah ja … en mijn voorbereiding voor mijn kindjes op hun debatwedstrijdjes voor in de klas natuurlijk!

Bols Stop toch eens met die debatten, da’s één en al gezeik!

Borghans Loop door!

Decor: een hotel in Blankenberge

Bols Seg snoepke, gaan we niet gezellig eerst iets eten anders? Gewoon hier in het restaurant in het hotel. Beetje bijpraten … elkaar beter leren kennen.

Borghans Ja is goed, IEK wil wel eens wat meer weten over mijn stoere BIENK.

????????????????????????????????????

Ze nemen plaats aan een tafeltje.

De ober komt de menukaart brengen. 18

 

Borghans Ja, voor mij een watertje graag!

Bols Seg snoepke, neen he! (tegen de ober) Twee glaasjes champagne aub!

Ober verlaat podium en komt onmiddellijk terug met twee glazen champagne.

Borghans Euh, voor mij een slaatje met ananas en appeltjes alsjeblief!

Bols Uhm… voor mij mag je konijn met pruimen brengen!

????????????????????????????????????

Ober neemt de menukaarten en verlaat het podium.

Borghans WAT?! Konijn!!!!!! Ik heb je nochtans verteld dat ik het oké vind als je een stukje vlees eet, maar toch geen KONIJN !!!! Vuile prediker!

Bols Uhm… doe eens een beetje normaal!

Borghans Pff, aan wat ben ik toch begonnen? Sebiet ga je nog zeggen da je wil da onze kinderen hun communie doen.

Bols Ja duuh, we gaan ze geen atheïstjes maken eh. Dan gaan ze branden in de hel, omdat ze nooit gedoopt zijn …

Borghans GODVERDOMME EH!!!! JIJ KLOOTZAK !!! IS ER ANDERS NOG IETS??????

Bols Allee, Manuutje … ga zitten en laten we het gezellig houden! Ik heb nog een verrassing voor je!

Borghans Pfff okay, wat is het?

Bols Morgen gaan we samen de mooiste kerk van Blankenberge bezoeken … en als je wil, kunnen we nog voor de kerk trouwen ook dan.

Ober komt op met het konijn met pruimen.

Borghans ontploft en gooit haar champagne over Bols.

Borghans loopt hysterisch, huilend, vloekend weg.

Borghans Ik heb het gehad met die pater! Vanaf nu ga ik ALLEEN verder met mijn reisje. En niet meer in Blankenberge … Wat denkt die wel?!? Ik ga een tropischer oord opzoeken … een plaats waar veel knappere mannen rondlopen. Ik ga naar Curacao, want ik heb gehoord dat er daar opnames zijn voor een sexy tv-programma.

Emma Tjoens komt op podium.

Emma Amai zeg, da’s hier wel mooi. En je moet een keer kijken naar die mooie zee! Het is precies een perfecte zee om op te surfen! Wat een zonde dat mijn leerkrachten zeesport daar nooit aan gedacht hebben!

Emma gaat naar de tafel met cocktails.

Emma Ah, mijn naam staat hier op: Emma Tjoens. Dan zal dat wel die voor mij zijn! Maar allee, al goed en wel die mooie zee, mooi strand en deze cocktail, maar daar ben ik wel niet voor gekomen hé … hihi Waar blijven die mannelijke schoonheden hier?

????????????????????????????????????

Emma drinkt van haar cocktail.

Emma Amai, wat is dat voor iets? Ze waren ook te gierig om er een beetje meer alcohol in te steken, zeker. Ik ben wel wat meer gewend dan dit, hoor!

Kian Schiltz komt op podium.

Kian Ah, hallo! Ik ben Kian … of ik noem mezelf ook wel Bad boy Kian.

Emma Aaah mo, Kian, ben jij dat? Dat is lang geleden! Wat ben jij een lekker stukje vlees geworden!

Kian Haha ja, dat weet ik meisje. Ik ben loco loco. Ik ben naar hier gekomen met één doel: lekkere meisjes stekken en als me dit niet lukt of één van de andere lage boys neemt m’n meisje af dan word ik in een fractie van een seconde loco, el loco, dan word ik Kian bad!

????????????????????????????????????

Emma Met jou wil ik wel nog eens op een surfplank staan, zoals de goeie oude tijden!

Kian Ah ja juist, onze goeie tijden in de richting zeesport! Wat was dat een toprichting!

Emma Ja echt hé!!

Kian Kun jij nog altijd zo goed drinken? Want daar in het Maerlant Atheneum konden er sommige leerkrachten er ook wel iets van hé! We hebben het daar met de paplepel in de mond gekregen!

Emma Ja amai inderdaad. Het is zelfs al zo erg geworden dat ik de vrijdagavond liever pinten ga pakken naar de Bras dan dat in naar m’n voetbaltraining ga.

Kian Ja, dat ken ik! Dat overdreven veel drankgebruik, ik organiseer zelfs feestjes met van die grote flessen drank voor overdreven veel geld. Maar Emma, kijk wie daar aankomt. Dit kan toch niet waar zijn. Dat is meneer Huyben, het is hier precies een TLBLA reünie.

????????????????????????????????????

Huyben komt op het podium.

Huyben Aaaaah, wie we hier hebben, Kian en Emma! Dat is ook al eventjes geleden. Niet gedacht dat ik jullie nog ooit terug zou zien, want amai … wat waren jullie voor ambetante kinderen in mijn zeesport lessen. Maar wat jullie toen nog niet van mij wisten is dat ik de Tarzan van Maerlant was. En nu nog hoor, ik verslind daar alle vrouwelijke leerkrachten in enkele seconden! Maar zeg, Emma, wat ben jij een mooie vrouw geworden. Wil jij eens aan mijn liaan slingeren?

Emma Maar zeg meneer, je laat mij blozen… Ik denk dat jij toch wel een beetje te oud voor mij bent. 21

????????????????????????????????????

Nikita Nikiciuk komt op het podium.

Kian Aaaah hier si, ons Nikitatje. Meneer Huyben, ik denk dat je nu wel iemand zal gevonden hebben om aan je liaan te slingeren. Nikita vindt leeftijd toch niet belangrijk. Jullie herinneren haar waarschijnlijk wel nog hé … De beste vrouwelijke surfster van de school. Want ja, dat weten jullie wel nog hé … ze mocht mee met het Belgisch surfteam. Maar goed, jullie weten ook wel dat dat was omdat er een plaats was vrijgekomen en ze gewoon niemand anders vonden dan haar. Ach ja, die dromen heeft ze ondertussen al opgegeven. Misschien kan ze hier uiteindelijk haar doelen bereiken op TLBLA ON THE BEACH. Jullie weten het wel hé, oudere jongens verslinden, zoals ze vroeger al zo goed kon.

Huyben Aaaah op die manier, ons Nikitatje, want ja ik ben nu wel al een man op leeftijd … en jij bent een mooie jonge dame geworden … dan heb ik toch iemand gevonden die op die manier aan mijn liaan wil slingeren.

????????????????????????????????????

Nives Demunter komt op podium.

Emma Aaaah kijk, daar is Nives. Amai, wat doe jij hier? Jij hebt toch geen exen? Allee ja, alleen ex-skateboards dan, maar dat is het ook hé! Misschien kan hij hier eindelijk eens de liefde voor een vrouw vinden in plaats van voor een skateboard.

Kian Maar Nives toch, heb je de liefde voor meisjes nu nog altijd niet gevonden? Dat begrijp ik toch niet hoor. Kijk nu bijvoorbeeld naar Emma. Zo’n lekker meisje, daar kan je toch niet anders dan opgewonden van worden. Met die skateboard ga je geen kindjes kunnen maken hoor!

Borghans komt op podium.

Borghans Aah, is dat hier dat iek moet zijn? Ik zen Emmanuella van Antwerpen. Maar da wisten jullie nog wel, eh?

Borghans neemt een cocktail.

????????????????????????????????????

Borghans Zeg, er zit hier toch geen vlees in hé? Of teveel suikers, want anders drink ik hier niet van hoor!

Huyben Zeg, wat doe jij hier eigenlijk? Ik dacht dat dit een TLBLA edition was?

Borghans Ja, zeg, ik ga het eens vertellen! Ik heb nogal een weg afgelegd hoor! Ik heb iemand leren kennen via Blind Getrouwd. En amai, ik heb daar nogal iet mee meegemaakt hoor. En daarom ben ik hier. Ik dacht dat ik hier misschien wel de liefde ging vinden. En de makers van TLBLA ON THE BEACH wilden wel een uitzondering maken voor mij!

Emma Ja zeg, gaat dat hier nog lang duren? Die cocktail is hier al een uur op van mij. Is het niet eens tijd om aan dat spel te beginnen?

Kian Ja inderdaad, maar eerst nog een nieuwe voorraad alcohol halen!

Kian verlaat het podium.

MUZIEK – Huts

Kian komt terug op het podium met nieuwe cocktails.

Zelf heeft hij een Grey Goose fles in zijn handen.

Iedereen danst een beetje, ze schuren met elkaar.

Jaak komt ondertussen weer op podium om een foto te maken.

MUZIEK STOPT

GELUID – Tablet of Terror

Emma Is dat verschrikkelijke geluid daar nu al? En we zijn hier nog maar pas!

Emma stapt naar de Tablet of Terror, neemt hem vast en leest de boodschap voor.

Emma Emma, Emmanuella en Nives jullie worden verwacht op het strand, want de eerste ex is al toegekomen en is er helemaal klaar voor om de rust weg te nemen!

Huyben Haha, waarom zit Nives daarbij? Die heeft toch geen exen! Of het zijn z’n skateboards hahahaha!!

Emma Haha, inderdaad! Maar amai, ik heb geen idee wie ik kan verwachten hoor, want met die duizenden jongens waar ik al mee ben samen geweest … Ik zou de meeste waarschijnlijk al niet meer herkennen!

Borghans Kom mannekes, genoeg geweest. Het enige wat ik hoop, is dat die Christian niet uit de zee komt! Op naar ‘t zeetje!

Emma, Nives en Borghans stappen naar het strand en gaan op de bedjes liggen.

Borghans Zeg mannekes, amai, iek begien nu wel echt stress te krijgen hoor …

Emma Maar Emmanuellake toch, maak je maar niet druk. Ze zullen wel één van mij gekozen hebben. Bij mij konden ze toch kiezen uit duizenden jongens!

Borghans (begint te gillen) AAAAAAAH, DIT KAN TOCH NIET WAAR ZIJN HE! Dat is hem waarover ik vertelde!! De man die me wou meetrekken in dat onbenul van een christendom! Dit is een nachtmerrie die uitkomt!

Bols Aaaah poppemieke, ik heb u gemist jong! Hier verlangde zo naar.

????????????????????????????????????

Borghans Maar Christian, ik heb toch gezegd dat ik u nooit meer wil zien! Dit kan gewoon niet meer werken!

Bols Maar poppemieke, ik ben naar hier gekomen om u iets te vertellen! Ik geloof niet meer in god, ik ben weer zoals in m’n goede jonge jaren, die stoere jonge motorrijder. Weg met die onzin. Ik wil maar één iets, en dat is bij jou zijn, mijn Antwerpse schoonheid.

Borghans Oooh Christiantje, nu hoor ik je wel spreken. Ik krijg instant terug zin om spannende dingen met jou te doen!

GELUID – Tablet of Terror

Emma Aaaah, misschien komt er nu eindelijk één van mijn exen?

Emma neemt de tablet en leest de boodschap voor.

Emma Christian en Emmanuella, jullie mogen elkaar herontdekken op een date! De andere worden terug verwacht aan de bar!

Borghans en Bols verlaten het podium.

Emma en Nives komen terug naar de bar.

????????????????????????????????????

Huyben En? En? En? Wie zijn ex was het?

Emma Het was de ex van Emmanuella!

Kian Zeg, heel dat gedoe hier met die exen. Ik wil nu gewoon doen waar ik het beste in ben, overdreven veel drinken!

Iedereen neemt een cocktail.

MUZIEK – Drama

Iedereen danst.

Borghans en Bols komen hand in hand aangewandeld.

Emma En en en??? Hoe was het???

Bols Ja jongens! Ik heb mijn Antwerps poppemieke teruggewonnen! Het was echt een fantastische date! We zijn gaan zwemmen met dolfijnen en daar is de vonk terug overgeslagen!

GELUID – Tablet of Terror

Kian Mo joengens toch, niet nog meer drama he … Of misschien een lekker moksje dat ik kan stekken, want jullie weten het wel nog hé, ik ben bad boy Kian en ik ben loco loco.

Kian neemt de tablet en leest de boodschap voor.

Kian Genoeg liefde tot nu toe! Christian, Nikita en Bad boy Kian, jullie worden verwacht op het strand want daar staat de volgende ex alweer te wachten!!!

Borghans Oh neen hé, het zal toch geen ex van mij schatteke zijn zeker!

Bols Maar neen poppemieke, tuurlijk niet. Jij bent de enige in mijn leven! Maar kom, Kian en Nikita, we gaan die ex gaan opwachten!

De drie stappen naar het strand.

????????????????????????????????????

Bossu komt op het podium.

????????????????????????????????????

Bols ’t Is toch wel mijn ex zeker! De beste en mooiste van België, Wendy Bossu. Ik kan het niet geloven!

Bossu Dag schattebolleke! Heb je mij gemist? Zooo lang geleden!

Bols Wendy??? Ik had niet verwacht om jou terug te zien!

Kian neemt de tablet en leest de boodschap voor.

Kian Christian en Wendy moeten op date gaan!

Bols en Bossu wandelen hand in hand weg.

????????????????????????????????????

Iedereen gaat terug naar de bar.

Kian (tegen Borghans) Je kerstman is gaan lopen met een nonnetje! Ik heb ze zien hand in hand lopen onderweg naar hun date.

Borghans (furieus) WABLIEFT?! Hij wisselt sneller van vrouw dan van motor! Die vuile … !

Emma Kom mevrouw, we gaan shotjes doen … zodat je snel over die gast geraakt!

MUZIEK – Drama

Iedereen danst en drinkt shotjes.

Borghans wandelt dronken van podium. Achter scène wordt ze vervangen door de echte Borghans.

Bols en Bossu komen terug op podium.

Borghans (de echte) komt ook weer op podium.

MUZIEK STOPT

Borghans Christian, ik heb een liedje voor jou!

MUZIEK – Huts

Borghans

Jaak komt ondertussen weer op podium om een foto te maken.

Het optreden wordt onderbroken door een aantal gemaskerde gijzelnemers.

MUZIEK STOPT

Casa Dat is genoeg geweest! Iedereen van het podium! Waar slaat dat hier allemaal op? Het trekt op niks. Weg!

Iedereen verlaat het podium.

MEAN GIRLS: een uitgekiend plan

De Mean Girls komen op voorpodium.

????????????????????????????????????

Florence Amai zeg, da was goed hé zeg, da programma van Ex on the Beach. En al die schone mensen. Quelle beauté !!! Ik zou daar ook wel eens willen aan mee doen.

Kira Florence, aub hé. Wat zou jij daar te zoeken hebben? Trouwens, wij zouden ons beter focussen op die gijzeling. Wat kunnen wij doen om die gemaskerde zotten te overmeesteren?

Magali Ik zou het niet weten, Kira. Ik weet alleen dat ik serieus gestresst raak door heel die situatie. Dat kan niet goed zijn voor de baby! We moeten dringend iets doen.

Florence Ik heb een idee. Iedereen écouter eh! Als we nu eens een afleidingsmanoeuvre bedenken? Die sketch van daarnet heeft moi in elk geval énormement afgeleid. Je suis sûre dat een aantal van die gemaskerde gasten daar ook wel door afgeleid zouden kunnen raken. Wat als we eens Temptation Island opvoeren? Dat gaat toch alleen maar over afleiden en verleiden? Allee, stel je voor … de sketch commençe … wij verstoppen ons derrière les gordijnen. De gijzelnemers mogen deelnemen als kandidaten … en ze worden afgeleid door sexy verleidsters en verleiders. Plots komen wij op en we overmeesteren les gens masqués! Wat denken jullie?

????????????????????????????????????

Kira Damn, Florence, ik wist niet dat je zoveel inhoud had!

Magali Schitterend idee, Flo. Dat zou kunnen lukken. Kom, we gaan ervoor.

????????????????????????????????????

Mean girls verlaten het voorpodium.

ACT 6 TEMPTATION ISLAND

Annelien: Welkom allemaal bij het 15de seizoen van Temptation Island. En om onze 15de editie te vieren, hebben de makers beslist om een speciale aflevering te houden.

Rik: Namelijk Temptation Island Maerlant Edition. Zullen de koppels deze beproevingen doorstaan en daarbij onze verleiders en verleidsters van de tweede en derde graad kunnen weerstaan?

Annelien: We leren eerst even onze verleidsters kennen a.d.h.v. een filmpje.

Rik: Hoog tijd om de koppels te leren kennen.

Op podium staan de gijzelnemers. Ze zijn verwonderd dat zij de deelnemers van dit programma zijn.

????????????????????????????????????

Rik Uw applaus voor de koppels. Wij vragen ons af … Zullen de koppels hier sterker uitkomen of kiezen ze vandaag voor een ander stukje vlees?

????????????????????????????????????

Annelien En dan stel ik nu graag aan jullie voor … de knappe verleiders: Laurens Poignie, Mats Mortier, Noah Bruggeman en Jens Coudeville. Kom maar naar voor.

????????????????????????????????????

Enkele gemaskerde gijzelnemers brengen de jongens naar het podium.

MUZIEK – Temptation Island

Annelien Dag jongens. Welkom. Jullie mogen zo dadelijk eens laten zien wat jullie in huis hebben.

Rik Zeg, waarom zit Jens Coudeville hiertussen?

Annelien Haha, simpel toch? Hij draagt de naam Coudeville … dus …

Rik Okay, vooruit dan maar. En nu is het tijd voor de verleidsters. Dames en heren, een groot applaus voor de meiden: Maud Blomme, Elisa Baeten, Lina Borsellino en Charlotte Crabeels

Enkele gemaskerde gijzelnemers brengen de meisjes naar het podium.

Enkele gemaskerde gijzelnemers brengen de meisjes naar het podium.

MUZIEK – Temptation Island

Rik Welkom, meiden. Ik hoop dat jullie er ook wel zin in hebben. Maar dat zal wel, want mannen verleiden is jullie hobby, nietwaar. Bij deze test stellen wij jullie ultieme verleidingsvaardigheden op de proef. Klopt hé, Annelien?

Annelien Ewe ja, in feite moeten junder geweune tegen die overalls wrieven met die schele ballongs. Zorg dat ze allemoale ploffen, mo je meug gin handen gebruuken. De winnoars kriegen ton e schon paksje.

Rik Klaar? 3, 2, 1 START!

Leerlingen voeren de opdracht uit.

De gijzelnemers raken hierdoor behoorlijk opgewonden.

Jaak komt ondertussen weer op podium om een foto te maken.

Zonder dat de gijzelnemers het doorhebben, komen de Mean Girls weer op podium.

Ze trekken bij één van de gijzelnemers een grote zak over het hoofd en sleuren die mee achter podium.

MUZIEK STOPT

Rik En de winnaars zijn … [namen]. Hier is jullie prijs.

????????????????????????????????????

De winnaars krijgen elk een condoom.

Annelien Voor jullie volgende verovering … Niet zonder hoesje… in het poesje, hé jongens!

Rik Bedankt voor jullie deelname. En voor jullie beste kijkers … Tot volgende week.

????????????????????????????????????

MUZIEK – Temptation Island

DOEK GAAT DICHT

Jelle en Indiana komen op voorpodium.

Jelle Wat was dat allemaal voor flauwe kul?

Indiana Ja, ik had je toch gewaarschuwd dat de show op niks trok.

Jelle ’t Wordt tijd dat er eens een deftige sketch komt.

Indiana Daar moet je niet op rekenen. Zeg, ik moet wel dringend naar de wc. Zou ik even mogen gaan? Misschien zijn er hier in de zaal ook mensen die naar het toilet moeten.

Jelle Ja maar, we kunnen ze toch niet zomaar naar buiten laten gaan.

Indiana Jullie zijn toch met genoeg om ze in de gaten te houden. Zorg er gewoon voor dat ze niet kunnen ontsnappen.

Jelle Alle, ’t is goed. We gaan 10 minuten pauzeren. Amigos, verzamel jullie aan de uitgang … en laat de gijzelaars even een luchtje scheppen en een plasje doen. Maar zorg ervoor dat ze niet ontsnappen, hé. Tot binnen 10 minuten.