OUD-LL. (1977) HERMAN DIRICKS, (DIRECTEUR FAVV) IN DE BIB VOOR EEN INTERVIEW MET OUD-LL. (1981) JAN KNUDDE: 27 MAART OM 20U.

Foto’s: J. Beckers en N. Diricks bij zijn pensionering – foto r. : een reünie met uiterst rechts Herman Diricks en uiterst links zijn vader Noël 

 

Het zou voor de familie aangenaam zijn volgende woensdagavond in de bib heel wat personeelsleden en oud-personeelsleden te ontmoeten

 

Herman Diricks, gedelegeerd bestuurder van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, heeft uitleg gegeven bij de manier waarop het FAVV de overtreding houdbaarheidsdatum van diepvriesvlees heeft vastgesteld, waardoor het uit de rekken van supermarkten is gehaald

 Sedert mei 2014 is Herman Diricks gedelegeerd bestuurder van het FAVV

Herman Diricks is oud-leerling van RNS/KA Blankenberge, waar zijn moeder H. Beckers vele jaren huishoudkunde gaf, zijn vader Noël Diricks geschiedenis. Zijn zus, Greta, is ook oud-lle (1979) is doctor in de scheikunde. Zijn nicht Elise Pyckavet, master Latijn en Italiaans, is ook oud-lle (2008) Hij werd in 1983 aan de RUG landbouwingenieur. 

Hij was wetenschappelijk medewerker aan het instituut voor Moleculaire biologie van de VUB te Brussel, werkte bij het Ministerie van Middenstand en Landbouw, bij de directie Inspectie der Grondstoffen, hij moderniseerde de ICT afdeling van het Ministerie, was adviseur van de secretaris-generaal en Minister van Landbouw,  was werkzaam als zelfstandig consulent in de agrovoedingssector. Zijn carrière bij het Voedselagentschap begon hij in juli 2002 als directeur-generaal Algemene Diensten waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de uitwerking van het personeelsplan en de opstart van de nieuwe financiering van het FAVV. In 2006 werd hij Directeur-generaal Controlebeleid en was in die functie verantwoordelijk voor het uitwerken van de inspectie- en monsternemingsprogramma’s, de wetgeving, de administratieve vereenvoudiging en internationale zaken.