NAAR KINDER-EN JEUGDAUTEUR JONAS BOETS GINGEN DE LLN. VAN HET 5DE EN 6DE LJ. ZILVERMEEUW GROENESTR. GRETIG LUISTEREN IN DE BIB (19/03)

Sofie Easton, leerkracht 5de lj.  Zilvermeeuw meldt me: “De leerlingen hadden n.a.v. de jeugdboekenweek een aantal boeken mogen lenen van Jonas Boets. De reeks van ‘Sam Smith’ was erg geliefd.
Vandaag auteurslezing. Tijdens deze lezing liet de auteur hen kennismaken met de ‘Littleliarclub’. Een fictief clubje dat voorkomt in zijn nieuwste boeken. Elke leerling zal ook een lidkaart ontvangen van dit clubje waardoor ze dan kunnen meehelpen aan het maken van verhaaltjes. Het 5de en het 6de leerjaar wonnen vandaag ook één van zijn nieuwste boeken ‘De vloggende aap’.

Jonas Boets werd geboren in 1986. Hij studeerde Germaanse talen een de univ. Antweren en voltooide de studie Taal en Bedrijf in Leuven. Hij gaf enkele jaren les aan leerlingen 3de en 4de middelbaar. Nu werkt hij voor VRTNU.

Hij startte zijn schrijverscarrière met boekjes voor eerste lezertjes. In 2003 brak hij door met SAM SMITH, een detectivereeks voor tieners.