LLN. 2DE J. MAERL.-ATH. BELEVEN HALVE DOORSCHUIFDAG IN BRUGGE: BEZOEK BROUWERIJ DE HALVE MAAN OP HET WALPLEIN MET ZEUS, LEDA, PROMETHEUS EN PEGASUS

Behalve de leerlingen – 2de jaars –  die opteerden voor een sportrichting in de 3des beleefden de anderen in groepen een halve dag in Brugge De leerlingen die opteerden voor bedrijfswetenschappen brachten een bezoek aan brouwerij De Halve Maan in Brugge.

Tijdens de gidsbeurt kwamen zowel historische, wetenschappelijke, als economische aspecten aan bod: de grondstoffen en hun werking, de stadia in het productieproces (vroeger en nu), het ontstaan van afzonderlijke mouterijen, het belang van deze site als toeristische trekpleister, de pijpleiding naar hun bottelarij, de uitbreiding van hun assortiment,…. Na afloop kregen de leerlingen een (fris-)drank aangeboden.
Daarna volgde na een wandeling door het historische deel van Brugge, waarbij we weer aansloten bij de andere groepen.

Het beeldhouwwerk op het Walplein voor het brouwerijmuseum brengt een ode aan de Brugse koetsiers met zijn kunstwerk ‘Zeus, Leda, Prometheus en Pegasus bezoeken Brugge’ Pegasus is het vliegende godenpaard uit de Griekse mythologie. Oppergod Zeus was verliefd op de mooie koningsdochter Leda. Hij veranderde zich in een zwaan en zo benaderde hij het meisje.

MET DANK AAN ECONOMIELERARES HILDE KNCKAERT VOOR TEKST EN FOTO’S