OP 6 MAART 1869 – 150 J. GELEDEN – PUBLICEERDE DMITRI MENDELEJEV VOOR HET EERST HET PERIODIEK SYSTEEM DER ELEMENTEN.OOK IN HET CHEMIELOKAAL VAN HET MAERLANT-ATHENEUM HANGT HET NOG

Op 6 maart 1869 publiceerde de Russische professor scheikunde Dmitri Mendelejev voor het eerst het periodiek systeem der elementen. Bijzonder aan zijn tabel was dat ze het bestaan van elementen met bepaalde eigenschappen kan voorspellen nog voor ze ontdekt zijn. Ze werd de maatstaf in de chemiewereld.

Lees meer op https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/03/05/de-tabel-van-mendelejev-viert-zijn-150e-verjaardag/

En wij denken, net als leerkrachten, oud-leerkrachten, leerlingen en oud-leerlingen aan de leraren chemie in RNS/KA/Maerlant, onder wie Ivan Plovie, Jef Boedt, Ann Vanderveen, Maaike Boedt. Enkele zullen ook nog wel chemie van P. Caestecker hebben gekregen en va nog tal van anderen.

(Wie aan die andere leerkrachten scheikunde denkt, mag me zeker hun naam doormailen: jaak.coudeville@telenet.be)