ONTMOETING OP PARKIES ROEPT HERINNERINGEN OP AAN 43 JAAR GELEDEN…SCHOOLREIS RNS-KA BL’B NAAR DE VOGEZEN IN 1975

Twee dames, die drieënveertig jaar geleden de schoolreis naar de Vogezen, naar Straatsburg en Colmar meebeleefden, Elsie Demeulemeester en Michèle Soete.

Hoewel we elkaar af en toe eens zien,   borrelden herinnering op…aan verliefdheden uit de tijd, aan boers, ook oud-leerlingen, aan die foto tussen het paviljoentje van collega Frits Standaert en dat van mij.

aan de schoolreis naar de Vogezen in 1975. Leraar Frans Dirk Tytgat en Roland Desmedt –in 1982  zo jong gestorven – waren met mij de begeleiders.

Op de foto zie ik leerlingen, die ik nooit meer zal zien…ook zij zijn zo vroeg al overleden…Carine Van Kersschaever, Linda Vandenberghe, Marleen Peeters. Enkelen onder de leerlingen op de foto kom ik nog wel eens tegen… Anneke Pieters, Mariane Calier, Véronique De Ville. Ze maakten indruk. De eerste twee werden ook lic. Germaanse filologie. Véronique is de mama van Louise Van Oyen, straks lle 6WeWi.