IN PARK DE CRAENE, BEVONDEN ZICH GISTERAVOND VOOR PARKIES (GUY SWINNEN) ENKELE MAERL.-ATH.-LEERLINGEN EN MEER OUD-LEERLINGEN EN LERARESSEN ONDER HET LUISTERENDE PUBLIEK

Het was de vierde Parkiesavond op woensdag,  met een sprankelend optreden van GUY SWINNEN (vroeger zanger van THE SCABS)

Van half negen tot half tien liepen we in het Uitkerkse Park De Craene door het niet zo talrijk opgekomen publiek en troffen er luisterende en gezellig pratende leerlingen van de Bl’bse GO!-scholen, maar vooral ook oud-leerlingen, sommigen hun vakantiejob uitoefenend

Waar nu het Park De Craene is, stond vroeger een Schaarbeekse school!

In INVENTARIS ONROEREND GOED lees ik o.a.

In mei 1919 besloot de gemeente Schaarbeek om het oude hotel L’Aigle Noir in Uitkerke aan te kopen…. Vanaf oktober 1919 konden er in Alexandre De Craene 65 kinderen, zowel meisjes als jongens, logeren. De kolonie werd genoemd naar de initiatiefnemer, de schepen van Openbaar Onderwijs Alexandre De Craene (1860-1924).
en:  Er is een doorgang in het gebouw, waarlangs men het achterliggende “Park de Craene” bereikt, waarin het kasteeltje te Uitkerke. Bij de aanleg van het Park De Craene in 1980 wordt de vroegere school “Alexandre De Craene” afgebroken, gelegen op de andere hoek van de wegel. Deze school wordt gesticht in 1919 door de “Commune de Schaerbeek” In 1980 worden de “école Alexandre De Craene” en de herberg “het Rode Huis.