LEERKRACHTEN EN OUD-LEERKRACHTEN ZIEN TROTS HUN LEERLINGEN ‘SCHITTEREN’ OP OC

 

Van twee leerkrachten kreeg ik reacties op het verloop van de oc’s. Ik voeg er ook mijn oordeel bij.

Lerares Nederlands/Duits Kira Museeuw:

Ik kan over vandaag alleen maar in lovende woorden spreken. Het niveau blijft elk jaar stijgen. De onderwerpen waren boeiend, actueel en heel divers, gaande van de invloed van de digitale wereld op de kleuter tot de invloed van muziek op sportprestaties. Je merkt duidelijk dat de zesdes vandaag hun beste beentje voorzetten. De presentaties waren dan ook buitengewoon. Ondanks de stress, de werkdruk en hoge verwachtingen, blijven de OC-presentaties een climax in het schooljaar. Ze zijn zo ontzettend leerzaam en zo nuttig als voorbereiding op hun verdere schoolcarrière. Het is bovendien geweldig als je als leerkracht die stille, onzekere vijfdes van vorig jaar ziet uitgroeien tot de zelfzekere en volwassen zesdes die vandaag vooraan stonden. Ik kan dan niet anders dan trots zijn als leerkracht…

Leraar Frans Tom Coasert:

De presentaties die ik vandaag zag waren van hoog niveau. De leerlingen van de zesdes presenteerden elk in hun eigen stijl en legden een flinke dosis maturiteit aan de dag, gekoppeld aan een goede voorbereiding, en stelden zo een hoge standaard voor de aanwezige vijfdes. Aan hen om volgend jaar beter te doen!
Een reactie van oud-leraar Hugo Luyten uit 2015 is nu zeker toepasbaar; na wat ik vandaag heb gehoord (zes oc’s TALEN en HUMANE) zeg ik exact hetzelfde hetzelfde (Jaak Coudeville)

De presentatie-dag voor de onderzoekscompetenties is al vanaf de start het orgelpunt voor sterke prestaties van leerlingen uit 6 ASO. Ook nu weer was het niveau hoog en kunnen leerlingen en leerkrachten fier zijn op wat gepresteerd werd. Wat pedagogische comités en adviseurs ook kunnen beweren, zo’n presentatie als afsluiter is een leerrijke en dankbare finale waarmee de school naar buiten mag komen. Proficiat aan de leerlingen die het zeer knap deden en aan de leerkrachten die er aan meewerkten.

Lerares chemie Ann Vanderveen:

De OC’s die ik gezien heb waren zeer goed. De leerlingen hebben echt hun best gedaan. Ze waren allemaal zeer goed voorbereid en wisten goed waar ze over praatten. Ik was een zeer tevreden OC begeleider