WORDT OUD-DIRECTEUR, OUD-LERAAR, OUD-LEERLING EN EX-VOETBALLER GILBERT MARMENOUT DE GROOTSTE KUSTSPORTHELD. OP 22 APRIL WETEN WE HET? HIJ HEEFT NU AL MEER DAN 2900 VOORKEURSTEMMEN.

In het Brugsch Handelsblad van vandaag lezen we dat Gilbert Marmenout op kop staat om sportheld van Blankenberge (en wie weet van de kustplaatsen Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge.) te worden.

Via de jeugd van Daring Blankenberge kwam Gilbert Marmenout bij Club Brugge terecht. Hij speelde er van 1962 tot 1972 als centrale verdediger 173 competitiewedstrijden en maakte 16 doelpunten. In 1968 en 1970 won hij met zijn club de Beker van België. Marmenout speelde in totaal 22 Belgische bekerwedstrijden en trad 12 keer Europees aan.

Hij speelde nadien nog een jaar bij Royal Antwerp FC en vier jaar bij KV Kortrijk. Later was hij nog drie jaar lang speler-trainer van VG Oostende en na een fusie van VG en AS Oostende werd hij de eerste KV Oostende trainer. Daarna ging hij aan de slag als jeugdcoördinator voor Club Brugge en hij was ook nog enkele jaren trainer Knokke en bij Daring Blankenberge.

Hij organiseerde de Rijksscholenvoettocht, de Voettocht Vlaamse Gemeenschap en de Zee van Sporten.

Hij heeft totnogtoe meer dan tien maal meer stemmen dan de tweede (kanaalzwemmer Etienne Van Audernaerde)

Oud-leerling (basisschool), doelman van Sparta, Heerenveen, KAA Gent, Cercle Brugge én de Rode Duivels, Brian Vandenbussche heeft al 50 stemmen.

Marathonloper Brent Patteeuw, ook oud-ll.) staat al op 38. Het Channelteam met oud-ll. Luc Peeters heeft al 62 stemmen

Dit is de site waar men meer informatie vindt en waar men zijn stem kan uitbrengen en veel meer gegevens over de sportlui kan lezen:

https://www.kusterfgoed.be/degrootstesportheld/?fwp_sportheld_locatie=blankenberge