29/01: PRIJS VOOR BSO-PROJECT ‘STOP’ DOOR R. VERDYCK EN ISABELLE JANSSENS UITGEREIKT AAN E. BORGHANS EN A. VAN KEER IN BRUSSELS BELVUEMUSEUM

BSO- leerlingen krijgen geen aparte lessen geschiedenis. Al jaren niet. In onze BSO werken we thematisch in een ‘Project Algemene vakken’. Een van de thema’s van de derde graad is herinneringseducatie. Via het project STOP! maken de leraren PAV O. Flachet en A. Van Keer en de leraren LBV Borghans en Van ‘tHul de leerlingen bewust van de gevolgen van oorlog vandaag en vroeger voor de gewone mensen. Via de vele oorlogen die vandaag woeden gaan we terug in de tijd van beide wereldoorlogen. De leerlingen worden voorbereid op een bezoek aan Dossin en Breendonk door deze leerkrachten en door lerares Geschiedenis M. Hawkins. 

Lerares PAV Astrid van Keer en lerares LBV Manu Borghans mochten op maandag 29/01 uit de handen van GO! gedelegeerd bestuurder Raymonda Verdyck en voorzitter Isabelle Janssens, voorzitter van het Fonds Aurore Ruyffelare en pedagogisch adviseur, een prijs ontvangen voor het project STOP!, een cheque van 500 euro om de kosten te drukken van hun uitstap naar Mechelen.

Beide collega’s maakten ook een studiedag mee over herinneringseducatie in de BSO in het GO!. Het betekent meteen de start van een vakoverschrijdende werkgroep (PAV-LBV-Humane Wetenschappen-Expressie) die een leerlijn zal uitzetten voor die herinneringseducatie in alle leerjaren van onze B-stroom of BSO (over de 7 leerjaren). Paul de Keulenaer, auteur van  ‘Mijn leven als KZ A 5148’ (over Regine Beer) en vergeten oorlogskinderen komt binnenkort naar school (op foto). Het Maerlant-atheneum maakt werk van de doelstelling ACTIEF BURGERSCHAP.