OUD-LLE (2001) INES SWINTERS SCHRIJFT SCENARIO VAN ‘SEANCE’, KORTSPEELFILM, BESTE NATIONALE FILM OP MOVING PICTURES FESTIVAL

Ines Swinters schrijft me:

Met de kortfilm ‘Seance’ hebben mijn man, enkele vrienden en ikzelf de prijs voor beste nationale film in de wacht gesleept op de vierde editie van het Moving Pictures Festival in Kalmthout. Deze film en nog enkele andere kortfilms van onze hand werden eveneens geselecteerd voor enkele filmfestivals in de Verenigde Staten en Canada, namelijk het Megacon event in de VS, het Big Terror Film Festival in West Virginia, het Slash and Bash Horri/Sci-Fi Film Festival in Kansas, het Big Terror Film Festival in Ohio, het Fright Days Film Festival in Canada, het Halloween Horror Picture Show Festival in Florida en het Fake Flesh Film Festival in Canada. Ikzelf heb meegeschreven aan de scenario’s en in een van de kortfilms speel ik ook de hoofdrol.

Ines Swinters is oud-leerlinge 2001 (LMT). Zij werd licentiaat Romaanse filologie.

Zij werkt bij de algemene directie van de federale gerechtelijke politie in Brussel, dienst beleidstechnische ondersteuning.

Zij schrijft af en toe verhaaltjes, o.a. voor de wedstrijd van het Davidsfonds. Op haar werk zit ze in het netwerk diversiteit, ze is getrouwd met man van Iraanse afkomst en dat alles inspireert haar bij het schrijven, wat ze op zich graag doet. Ze schreef o.a. ‘De Japanse Draak’, een hikkie. Hikkies zijn verhalen die een brug willen slaan naar kinderen met een meertalige, anderstalige en/of andersculturele achtergrond

in Alytus Litouwen

in Damme (1999)