26 OKT.: LLN. 6DE LJ. D’OEFENSCHOOL IN DE DODENGANG IN DIKSMUIDE, BIJ DE IJZER, WAAR LOOPGRAVEN VAN BELGISCHE EN DUITSE SOLDATEN ERG DICHT BIJ ELKAAR KWAMEN

Twee Diksmuidse gidsen gaven uitleg in het museum bij de Dodengang en in de Dodengang zelf.

De leerlingen uit het 6de lj. vernamen dat de naam DODENGANG niet slaat op het feit dat soldaten die de loopgraven verlieten, over dode medestrijders moesten lopen, maar op het feit dat er enkele soldaten begraven waren toen men de constructie er ging bouwen Ze zagen de MUIZENVAL, waar Duitse loopgraven en Belgische ontzettend dicht bij elkaar waren gelegen, allebei aan een kant van de Ijzer. Ze hoorden ook dat deze DODENGANG een reconstructie, dat de zandzakjes van tien nu met cement gevulde zakken zijn. Misschien kennen ze nu ook het Franse, Engelse en Duitse woord voor DODENGANG.