23/08: DE SCHOOLVAKANTIE GAAT GEZWIND NAAR HAAR EINDE :LEERKRACHTEN ZIJN AL OP SCHOOL OM BIJ DE ADMINSTRATIE EN HET INSCHRIJVEN TE HELPEN, MAAR OOK OM ZWARE KLUSSEN OP TE KNAPPEN…VERHUISKLUSSEN, SCHOONMAAKKARWEIEN

De meeste leerkrachten bereiden thuis al leerrijke, nieuwe lessen voor om de leerlingen vanaf 1 sept. interessante nieuwe kennis en vaardigheden te verstrekken, geen moment vergetend dat het geluk van die leerlingen het doel blijft.

Vanochtend bracht ik een bezoekje aan het Maerlant en zag dat er veel activiteit was…lesroosters maken, leerlingen inschrijven, lokalen schoonmaken, opruimen, schoolmeubilair verhuizen, tuinkarweien zelfs. De onderwijsminister had hun werk moeten zien!!! De lerarenkamer van de middenschool (3de verdieping) wordt klaslokaal EN die verhuist naar de eerste verdieping, waar ze één geheel zal vormen met die van het atheneum: de economaatsruimte maakt voortaan deel uit van de gemeenschappelijke lerarenkamer.

1 foto heeft wel een vakantie-achtig tintje…