SCHOOLGESCHIEDENIS: VOOR DE MAERLANTKRANT WAREN ER DE WEKELIJKSE MEDELINGEN. IN DIE VAN 28 MEI 1982 LEZEN WE OVER HET OVERLIJDEN VAN ROLAND DESMEDT (35j.), OOK OVER DE VOETBALNEDERLAAG TEGEN HET SINT-PIETERSCOLLEGE

Van in de late jaren dertig tot in 1964 was er in de RNS Blankenberge een heus gedrukt, enkele keren per jaar verschijnend schooltijdschrift: ’t SCHELPJE. Vanaf 1981 verschenen er wat armtierig gestencilde WEKELIJKSE MEDEDELINGEN, in de late jaren tachtig kwam de MAERLANTKRANT

Roland Desmedt ziet men op een schoolreis foto in de Eifel met zijn vrouw en met de oud-leraren Dirk Tytgat (Frans) en Jaak Coudeville (Nederlands en Duits)

Roland Desmedt ziet men ook op een foto van een sportdag (ik denk 1981)

Cgristine thomé was enkele jaren lerares Frans in het atheneum in Bl’b. De foto met haar is er een vanop een sportdag…tennis…met leraar wiskunde (tien) Hugo Deprez.

De voetbalploeg uit 1982, die veel won, maar de match tegen het Sint-Pieterscollege verloor:  Vital Jacob, Marc Callier, vader van Evi in 6 WeWi, Yves Verhaeghe, Trudo Dejonghe, Ronny Oosterlynck, Geert Blomme  –  Pol Kekessy, Filip Van Hulle, Franky Maelstaf, Bruno Beyen, Dirk Blomme