OP 15 APRIL AL GINGEN ALLE LEERLINGEN ZILVERMEEUW (LAGERE) NAAR PLOPSALAND, HET PRETPARK DAT OOIR MELI HEETTE, EEN NAAM DDOR HET HONING-EN BIJENTHEMA GEÏNSPIREERD

Alle leerlingen van het 1ste t.e.m. het 6de lj. gingen naar Plosaland. Dat was op 15 april. De kleuters gaan eind juni op schoolreis.

Sedert 2000 heet het park in Adinkerke, bij de Franse grens, PLOPSALAND. Voor de ouders van de kinderen die er gisteren op schoolreis waren, is het nog altijd een beetje MELI, de naam die de gebroeders Florizoone in 1935 aan het park gaven, waar de grootouders als kind zijn geweest.

Het hoofdthema waren toen de bijen en MELI was ook de naam van de honing. Een letterspel met het woord ‘miel’ (=Frans voor honing) leverde de naam van het park en het honingmerk op. Overigens het Oud-Grieks voor honing is ook  ‘meli’