LLN. 5 TSO EN 5 ASO MAAKTEN OP 26/04 EEN DID. UITSTAP NAAR DE WESTHOEK. IN POPERINGES CENTRUM WAREN ZE IN TALBOT HOUSE, VAN BEGIN 1916 TOT EIND 1918 EEN ONTSPANNINGSPLEK VOOR BRITSE MILITAIREN

Op 11 december 1915 werd dit grote en fraaie 18de-eeuwse huis  een ontspanningsoord voor Engelse soldaten. De naam komt van de gesneuvelde officier Gilbert Talbot die zoon was van de Anglicaanse bisschop van Winchester. Talbot House was een ‘Every Man’s Club’ en stond dus open voor alle Britse militairen, zonder onderscheid van rang of stand. Alleen al daarom was het uniek. Talbot House in het hectische, niet door Duitsers bezette Poperinge bood tussen 1915 en 1918 aan meer dan een half miljoen mannen onderdak.

Soldaten voerden er voor elkaar shows en cabaret op. De bezoeker krijgt hierover een filmpje te zien. Hij kan er op de piano spelen, wat enkele leerlingen ook deden, hij kan er een gratis kopje thee drinken, wat vele leerlingen ook deden, en gewoon het huis met kapel met harmonium bezoeken (is nu ook B&B).