25/02/2016 : LEERLINGEN 3A en 3T BEZOEKEN AÏSJAMOSKEE IN OOSTENDE

Deze moskee bestaat sedert jan. 2011. Ze bevindt zich op het Conscienceplein. Ze is de grootste van West-Vlaanderen; er is plaats voor 600 gelovigen. Er is een aparte ingang voor vrouwen. Ze heeft de  naam van de jongste vrouw van de profeet Mohammed. Leraar Nederlands Joost Coudeville en leraar cultuurwetenschappen Stephen Cloet begeleidden de leerlingen. Gaby Van Rolleghem, moeder van Joost Coudeville maakte ook de uitstap mee. Veerle Stragier, lerares wiskunde  + Gil Jonckheere (TAC en leraar informatica) begeleidden een tweede groep.

moskee 8

” Iedereen deed z’n schoenen uit. Aan de meisjes werd gevraagd om een kleurrijk en schattig hoofddoekje om te doen. Eerst kregen we wat uitleg over de inrichting en het interieur van de moskee. Waar bevindt zich de mihrab ( = gebedsnis) , wat is de minbar (preekgestoelte voor de imam), … Daarna werd aan de hand van de vijf geloofszuilen de kern van islam als geloof uitgelegd. Een bevlogen moslima wist de leerlingen  te enthousiasmeren en het duurde niet lang of de eerste vragen werden al op haar afgevuurd. De één al persoonlijker dan de ander, maar steeds kregen de leerlingen een gedegen antwoord. Een leerrijke en aangename kennismaking met een andere cultuur.”