23/02/2016: 18u: 23/02/201: OUD-LL ir. NIC DEBUSSCHERE (2006) PROMOVEERDE MET EEN DOOR DE JURY HOOG GEPREZEN STUDIE EN EEN UITMUNTENDE VOORDRACHT AAN DE UGENT TOT DOCTOR IN DE INGENIEURSWETENSCHAPPEN: BIOMEDISCHE INGENIEURSTECHNIEKEN

Drie oud-leraren (nu dir. J.Balbaert, J. Boedt en J. Coudeville) woonden de openbare verdediging in de Jozef Platteaustraat Gent bij. Ook familieleden en medestudenten genoten in de Jozef Platteauzaal van de presentatie én van zijn gedegen antwoorden op de vragenreeks van professoren, die een uur in beslag namen. De voorzitter van de jury prees de jonge doctor.

In 2006 haalde Nic zijn getuigschrift hoger secundair (Latijn-Wiskunde) aan het Maerlant-Atheneum. In 2011 promoveerde hij tot biomedisch ingenieur (UGent). Sedert september 2011 werkt hij aan de Ugent in de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur als lid van het bioMMedialab. Onder de leiding van de  hoogleraren  Benedict Verhegghe en Peter Dubruel bestudeerde hij innovatieve biodegradeerbare stents via een combinatie van geavanceerde numerieke modellering en stat-of-the-art experimentele technieken. Hij is de auteur en mede-auteur van studies verschenen in wetenschappelijke tijdschriften

Nic Debusschere is de zoon van oud-leerlinge (1974) Christine Deprest (hoofd stadsbibliotheek Blankenberge) en van oud-leraar Frans (korte tijd) Stef Debusschere. Oud-leerlinge (2007)  Claire Debusschere is zijn zus.