AUTEUR BART MOEYAERT – HIJ WAS VOORHEEN ENKELE KEREN IN DE MAERL.-MS – MET GROOT INTERVIEW IN ‘DE MORGEN’ N.A.V. ZIJN NIEUWJAARSLEZING EN ZIJN OPDRACHT ALS INTENDANT VOOR DE FRANKFURTER BUCHMESSE

In 1998 en 2006 (en wellicht wel meer) was (jeugd)auteur BART MOEYAERT) te gast in de Maerlant-Middenschool om er met de leerlingen van 2A te praten over zijn boeken en het boek dat de leerlingen hadden gelezen.

In ZENO, bijlage bij ‘DE MORGEN’  van 26/12 heeft Rik Van Puymbroeck een lang interview met de auteur, vooral over zijn NIEUWJAARSLEZING ‘VOOR WE MET Z’N ALLEN UIT ELKAAR VALLEN’, oorspronkelijk een uitspraak van een broer van de schrijver.

Bart Moeyaert is intendant voor de FRANKFURTER BUCHMESSE, de grootste boekenbeurs ter wereld, waar Vlaanderen en Nederland (hun literatuur) in 2016 de eregasten zijn. Het doel is de Nederlandse literatuur, ook die na Mulisch en Claus op de kaart te zetten. “Ik ben vertrokken met een verhaal over wat Vlaanderen en Nederland bindt”.

B. Moeyaert is in Duitsland geen onbekende. Tal van boeken van hem zijn in het Duits vertaald en hij won al de Duitse Jugendliteraturpreis.