TAL VAN OUD-LEERLINGEN VAN o.a. HET MAERLANT-ATHENEUM GAAN TIJDENS DE LATE DECEMBERDAGEN STUDEREN IN DE STADSBIBLIOTHEEK, DIE MEER DAN HONDERD JAAR RIJKSMIDDELBARE SCHOOL WAS, EEN PRACHTIG EN GROOTSCH PALEIS MET ZIJNE OUDERWETSCHE TORENTJES’

Dit laatste was te lezen in de GAZETTE VAN BRUGGE van 7 april 1883. In 1976 verhuisde de RMS van de Onderwijsstraat  naar de Kong Albert I-laan. In het gebouw in de Onderwijsstraat (in 1883 heette de straat Oostdijk) namen toen de beroepsafdelingen van het Koninklijk Atheneum hun intrek. De basisschool ZILVERMEEUW, eerst ook in de Onderwijsstraat,  was in de late jaren ’70 naar de Groenestraat verhuisd.

In het sprankelend vernieuwde schoolgebouw kwam de stadsbibliotheek terecht, die studenten aanmoedigt er te komen studeren. En we ontmoetten er gisteren enkelen, ijverig ‘blokkend’